UCI slår tilbage mod amerikansk dopingagentur

Den internationale cykelunion slår tilbage mod Usada-chef, som indikerer et fordækt samarbejde med Armstrong.

UCI slår tilbage mod amerikansk dopingagentur

Den internationale cykelunion (UCI) insisterer på, den ikke har noget at skjule og stiller sig uforstående over for beskyldninger om et fordækt samarbejde med Lance Armstrong.

Beskyldninger, der kommer fra det amerikanske dopingagentur (Usada).

Usada-chefen Travis Tygart har nemlig indikeret over for et fransk råd, som er i gang med en undersøgelse af doping, at Lance Armstrong "lod os forstå ... at han havde beviser for deres (UCI, red.) medvirken i den her sag.".

Men UCI afviser i en pressemeddelelse.

- Faktum er, at mr. Tygart ikke har noget bevis for noget ulovligt og har valgt at skabe overskrifter med en belejlig fortolkning af en samtale, han har haft med Lance Armstrong, siger en unavngiven talsmand fra UCI i pressemeddelelsen.

- Han burde bevise fakta, før han hopper til konklusionerne. UCI tager imod enhver assistance og afklaring, som Lance Armstrong ønsker at give til mr. Tygart i denne sag.

UCI angriber også Travis Tygart for ikke at ville samarbejde med UCI under undersøgelsen af Lance Armstrong.

Og så håner UCI tilmed Usada.

- Intet forsøg fra Travis Tygart på at omskrive historien vil ændre det faktum, at Usada aldrig lykkedes at fange Lance Armstrong, og at de kun testede ham 49 gange under hans karriere, skriver UCI.

- UCI testede til sammenligning Armstrong 189 gange.

I øvrigt skriver UCI, at det var dem - og ikke Usada - der fangede de to amerikanske dopingsyndere Tyler Hamilton og Floyd Landis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.