UCN udklækker de første gæste-eksperter

Opfør dig pænt over for dine gæster og scor kassen. Professions-bachelorer i International Hospitality Management skal pusle om kunderne og øge indtjeningen.

Den 25-årige Camilla Rasmussen Buch står bag forslaget til en ny strategi for aften-restauranten på Quality Hotel i Aalborg. - Jeg snakkede med gæster om deres ønsker, analyserede de økonomiske konsekvenser, og kom til den konklusion, at hotellet med fordel kan indføre a la carte som afløser for buffet, fortæller Camilla Rasmussen Buch. Hun er en del af et hold på 30 danske og udenlandske studerende, der som de første netop har afsluttet den halvanden-årige overbygnings-uddannelse i International Hospitality Management på University College Nordjylland i Aalborg/Nørresundby. Den nyudklækkede gæste-ekspert scorede topkarakteren 12 for sit afslutningsprojekt om aften-restauranten på Quality Hotel, hvor hun var i praktik, og har arbejdet som receptions-assistent sideløbende med studierne. De nyuddannede professions-bachelorer har specialiseret sig i strategi, ledelse og kultur for at kunne forstå kunders måde at tænke på - opfattet som gæster, der skal føle sig hjemme - og udnytte den tilegnede viden til at øge indtjeningen. International Hospitality Management retter sig især mod nye koncepter inden for hotel- og turismebranchen, men favner efter planen endnu bredere. - Ikea"s børnepasning udgør et fremragende eksempel på gæsteforståelse. Den aflaster mor og far, der med en vis sandsynlighed bliver lidt længere og køber for lidt mere, fremhæver studieleder på den nye uddannelse forkortet IHM, Helle Hvass Markusen. IHM bygger oven på to-årige erhvervs-akademiuddannelser som serviceøkonom, markedsføringsøkonom og finansøkonom, og uddannelsen er åben for en bred vifte af studerende. Nogle med en faglig baggrund, andre med en ungdomsuddanelse fra gymnasiet eller handelsskolen i bagagen.. Camilla Rasmussen Buch uddannede sig til kok på Mortens Kro, rykkede som udlært til Ruth"s Hotel i Skagen, men smerter i håndleddene tvang hende til at droppe kokke-karrieren. - Ærgerligt, for jeg holder meget af faget, men så åbenbarede den nye uddannelse sig, og med min praktiske baggrund som kok kombineret med teori inden for en række områder, føler jeg mig godt rustet til fremtiden. - Nu må vi dog se, om der dukker et job op. Jeg er villig til at flytte langt efter det. København, Aarhus..., fortæller Camilla Rasmussen Buch. - Men steder som Ruths Hotel kunne også sagtens bruge en som mig, tror jeg. For arbejdsgiverne handler det nok lige om at finde ud af, at vi nu er dukket op på markedet.

Forsiden