Udbud giver kommune millionbesparelse på el

Aalborg Kommune forventer at spare tre mio. kr. årligt på elregningen efter en ny aftale om el-indkøb

Jesper Schouenborg
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er godt tilfreds med, at man kan spare tre mio. kr. årligt på el-indkøb efter et udbud. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Energiforbrug 19. marts 2018 16:00

AALBORG: Et udbud af en del af kommunens el-indkøb betyder nu, at kommunen kan høste en større besparelse.

Der er indgået en såkaldt formidlingsaftale for fælles el-indkøb, som på helårs basis vil spare kommunen for tre mio. kr.

Formidlingsaftalen med Kinect Energy A/S løber i perioden 1. april 2018 til 1. april 2021 med en option på et års forlængelse. Konkret går aftalen ud på formidling og administration af de fysiske el-leverancer til ejede og lejede bygninger, som Aalborg Kommune har afregningspligten på. Der er tale om 1200 enheder i form af bl.a. skoler, børnehaver og plejehjem.

- Det her med el har været en rigtig god og oplagt sag, og det er fint at kunne spare penge på at købe ind fælles, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Kommunen indhentede i øvrigt tilbud fra fire leverandører, hvor de øvrige var Energi Danmark A/S, ENIIG og Midtjyske Elhandel A/S.

Med hensyn til, om der er områder, der skal udbydes, når man så let kan finde et millionbeløb, siger borgmesteren.

- Hvis vi finder andre områder, så er det helt oplagt. Der er penge at hente på indkøb, hvis man går sammen og puljer tingene og laver nogle gode udbud, konkluderer han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...