Udbuddet af boliger falder mindre i Nordjylland

Der er færre huse til salg. Arkivfoto

Der er færre huse til salg. Arkivfoto

Vinteren har for alvor sænket sig over boligmarkedet, hvor der både ses et fald i udbuddet af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Sammenlignet med oktober måned faldt udbuddet af villaer og rækkehuse på landsplan med 2,4 procent. Regionalt ses det største fald på 3,6 procent i hovedstaden. Region Nordjylland oplever derimod det mindste fald med blot 2,0 procent.

Mens antallet af fritidshuse, der er til salg, faldt med 3,4 procent, ser boligmarkedet ud til at være gået mest i dvale i udbuddet af ejerlejligheder, hvor det samlede fald på landsplan ligger på 3,7 procent. - Det faldende udbud følger på klassisk vis den normale kurve for boligsalget set hen over året, så tallene for november ligger som en naturlig forlængelse af det fald, vi så i oktober måned, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Region Sjælland oplever et fald i antallet af ejerlejligheder i udbud på hele 5,4 procent. Det betyder, at udbuddet er faldet hele 12,2 procent, når man sammenligner med november måned sidste år. Til gengæld var der i november hele 12,4 procent flere ejerlejligheder til salg i Region Nordjylland sammenlignet med perioden i 2015.

Men også på markedet for fritidshuse er der generelt en stigning i udbuddet, når man sammenligner med tallene for november måned sidste år.

Kun i Region Hovedstaden, som samtidig er den del af landet, hvor der er færrest boliger til salg i kategorien, er udbuddet faldet, mens det i Region Nordjylland ligger på samme niveau som sidste år. Sammenlignet med oktober måned ses der dog et fald i samtlige regioner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.