Uddelte asylspray - nu er han sigtet for racisme

Partileder fra Danskernes Parti sigtet efter at have uddelt spraydåser

Lederen af Danskernes Parti skal afhøres af politiet, efter at han har uddelt dåser med asylspray. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Haderslev 5. oktober 2016 18:56

HADERSLEV: Partileder Daniel Carlsen fra Danskernes Parti er blevet sigtet for racisme og overtrædelse af våbenloven, efter at han har uddelt spraydåser under betegnelsen "asylspray".

Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi over for TV Syd.

Partilederen for højrefløjspartiet, der forsøger at blive opstillingsberettiget til Folketinget, kalder over for TV Syd sagen for "tynd".

Det var lørdag 24. september, Daniel Carlsen delte asylsprayen ud på gågaden i Haderslev (senere også i Thisted, red.).

Her forklarede han, at han ønskede at gøre opmærksom på de alternativer, der er til den ulovlige peberspray. Formålet med den omstridte asylspray var at vise partiets modstand mod asylansøgere.

- Der er blevet skabt en utryghed, blandt andet i Haderslev, hvor vi har oplevet en voldtægt begået af en asylansøger, og det er en utryghed, som vi gerne vil gøre op med, sagde Daniel Carlsen den dag til TV Syd.

Daniel Carlsen sigtes for racisme. Foto: Johan Gadegaard/Scanpix

"Lovlig, effektiv"

På spraydåserne havde Danskernes Parti påklistret mærkater med skriften "asylspray - lovlig, effektiv" og partiets logo med dannebrog.

Danskernes Parti blev stiftet i juni 2011 af blandt andre Daniel Carlsen selv. Partiet vil hjemsende alle ikkevestlige personer fra Danmark og kræver et totalt stop for al ikkevestlig indvandring i Danmark.

Formålet er at "bevare det danske folk", lyder det på partiets hjemmeside.

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi, der har rejst sigtelsen mod partilederen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...