Uden købmanden lukker Agger

Lone Mark håber på øget lokal opbakning

Turisterne bidrager til omsætningen hos Spar Købmanden i Agger. Men de gør det ikke alene, påpeger købmand Lone Mark. Arkivfoto

Turisterne bidrager til omsætningen hos Spar Købmanden i Agger. Men de gør det ikke alene, påpeger købmand Lone Mark. Arkivfoto

AGGER:Der er hyggeligt hos købmanden i Agger. Det er her man mødes og får den nyeste sladder. Og for turisterne er det en del af ferieoplevelsen at møde de lokale hos købmanden.

Turisterne er med deres omsætning også med til at holde liv i butikken. Men de gør det ikke alene, påpeger Lone Mark, købmand i Agger gennem 25 år.

- Og hvis butikken lukker ned, så tror jeg også at turisterne forsvinder, siger hun.

Lone Mark har netop shinet butikken op og investeret i nyt inventar. Det er sket med assistance fra en række frivillige. Velviljen fra købmandens pengeinstitut er derimod knap så stor, og i forbindelse med det store borgermøde for nylig om Aggers fremtid har Lone Mark set sig nødsaget til at komme et et opråb om, at aggerboerne er nødt til at lægger deres handel lokalt, hvis de vil bevare butikken.

Hun håber at kunne knække kurven med fem års faldende omsætning. I første omgang er det beskedne mål for december, at omsætningen skal være mindst fem procent højere end i samme måned sidste år.

Handsken er blevet taget op af Agger Beboerforening, som op til jul vil sørge form, at der kommer løbesedler ud til alle i Agger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.