Udenrigsminister: Intet stop for Tyrkiet-forhandlinger

Udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) sættes på plads af udenrigsministeren, skriver Jyllands-Posten.

Udenrigsministeren Foto: Scanpix/Jens Astrup

Udenrigsministeren Foto: Scanpix/Jens Astrup

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, vakte tidligere i august opsigt, da han krævede, at forhandlingerne om Tyrkiets optagelse i EU blev skrottet fuldstændig. Blandt andet blev han citeret af det internationale nyhedsbureau Reuters.

Den linje afviser udenrigsminister, Kristian Jensen, søndag i Jyllands-Posten. Han siger, at det er regeringens linje, at forhandlingerne skal fortsætte.

Kristian Jensen mener endnu ikke, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, med sine støtteerklæringer til dødsstraf er gået over den "røde linje".

Kristian Jensen udtrykker forståelse for Michael Aastrup Jensens bekymringer. Men han understreger, at Tyrkiet endnu ikke har fremsat et konkret forslag om at genindføre dødsstraffen.

- Den røde linje, der hedder dødsstraf, er ikke krydset, siger Kristian Jensen til Jyllands-Posten.

Michael Aastrup Jensen erkender, at Tyrkiet endnu ikke har vedtaget dødsstraffen formelt, og derfor har de endnu ikke krydset linjen for, hvad regeringen vil acceptere.

- Kristian (Jensen, red.) er mere optimist og tror ikke, de får dødsstraffen indført. Det tror jeg, siger Aastrup til Jyllands-Posten.

Kristian Jensens linje i Jyllands-Posten lægger dermed ikke op til dansk støtte til Østrigs regering ved det kommende EU-topmøde.

Her vil østrigerne ifølge avisen kræve forhandlingerne stoppet, fordi Erdogan efter det mislykkede militærkup har foretaget en række udemokratiske indgreb og en statslig udrensning.

Regeringens linje skuffer Dansk Folkeparti, De Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten. De har alle krævet, at forhandlingerne med tyrkerne enten suspenderes, stoppes eller sættes på pause.

- Det er for tamt af den danske regering. Der er behov for at tale med store bogstaver til Tyrkiet, siger udenrigsordfører Naser Khader (K) til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.