Udenrigsministeren: Det er vores pligt at kæmpe mod IS

Danske styrker skal rykke frem i forreste række i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien, lyder det.

Danske piloter har bombet flere mål i Irak Foto: Scanpix/Forsvarskommandoen

Danske piloter har bombet flere mål i Irak Foto: Scanpix/Forsvarskommandoen

Truslen fra Islamisk Stat er stor i Syrien og Irak såvel som i Europa, og derfor skal Danmark stå sammen med sine allierede i kampen mod den ekstremistiske bevægelse.

Prisen for ikke at bidrage til indsatsen kan blive alt for høj, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) fredag fra Folketingets talerstol.

- Truslen er konkret. Det har vi set ved de angreb, der har været i Paris og Bruxelles, hvor Isil (Islamisk Stat, red.) enten har været direkte udfarende kraft eller inspirationskilde for andre, der gennemførte terrorangreb.

- Derfor er vi nødt til at gøre mere, siger han.

Fredag førstebehandler Folketinget et beslutningsforslag fra Venstre-regeringen om at sende danske soldater og kampfly på mission i Irak og Syrien.

Et bredt flertal i Folketinget støtter forslaget, som betyder, at Danmark vil sende F-16-kampfly, specialoperationsstyrker og et Hercules-transportfly af sted senere i år.

- Med den foreslåede pakke af tiltag, som regeringen har lagt frem, vil vi rykke frem i den allerforreste række i kampen mod Isil, siger Kristian Jensen.

- Det er en fjende, som vi skal stå sammen om at bekæmpe. Det er en alvorlig og konkret trussel både mod befolkningerne i Irak og i Syrien, men også mod vores europæiske, internationale og danske sikkerhed, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.