Danmark

Udenrigsministeriet fraråder rejser til Sharm el-Sheikh

Det danske udenrigsministerium ændrer rejsevejledning

Vraget af det russiske passagerfly, som styrtede ned i Sinai. Foto: Scanpix

Vraget af det russiske passagerfly, som styrtede ned i Sinai. Foto: Scanpix

DANMARK:Udenrigsministeriet fraråder nu enhver unødig rejse til Sharm el-Sheikh i Egypten.

Det siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets borgerservice.

- Vi har på baggrund af nye informationer valgt at ændre rejsevejledningen, og fraråder derfor alle ikke-nødvendige rejser til Sharm el-Sheikh, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Ændringen skyldes, at man har vurderet, at risikoen ved at flyve til Sharm el-Sheikh er vokset. Derimod vurderer udenrigsministeriet ikke, at risikoen ved at opholde sig i byen er steget.

- Sikkerhedssituationen i selve byen er ikke ændret, så derfor evakuerer vi ikke de danskere, der allerede er dernede, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Rejsevejledningen er ændret efter et møde i Udenrigsministeriets internationale operative stab fredag aften, hvor de nye oplysninger om situationen blev diskuteret.

Ændringen i rejsevejledningen sker, fordi Danmark i dag har fået nye sikkerhedsoplysninger fra andre lande og fra danske sikkerhedsmyndigheder.

- Vores vejledninger er netop vejledninger, og det er op til rejsebureauerne selv at følge dem, hvilket de har tradition for at gøre, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor længe de nye rejsevejledninger vil være gældende, fortæller Jesper Rasmussen, vicedirektør i Trafik - og byggestyrelsen, der også deltog i fredagens møde.

- Fra i går til i dag er der sket et skifte, og det kan såmænd også ske i morgen. Vi ser tiden an, og tager det en dag ad gangen. Hvis der kommer nye oplysninger, så må vi også overveje dem, siger Jesper Rasmussen.

Den operative stab oplyser også, at de er forberedt på at mødes igen i løbet af weekenden, hvis situationen skulle ændre sig igen.

- Vi er i beredskab, hvis der er behov for det. Vi har endnu ikke fastlagt nogen møder, men vi er klar, hvis der skal indkaldes til det, siger Ole Egborg Mikkelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.