Udenrigstrafik buldrer frem

Men den kan ikke helt opveje tilbagegang for charter og indenrigs i Aalborg Lufthavn

Flemming Junker
Sommeren igennem har der været stor interesse for Aalborg Lufthavns udenrigsafgange.Foto: Aalborg Lufthavn
Aalborg 1. september 2017 12:46

AALBORG: På trods af en massiv fremgang i udenrigstrafikken på 28,4 procent betød en lille tilbagegang i indenrigstrafikken og færre charterrejsende til Tyrkiet, at Aalborg Lufthavn oplevede en lille tilbagegang i august i forhold til samme måned sidste år.

Samlet set rejste 128.299 passagerer til og fra lufthavnen i august 2017. Det er en tilbagegang på 1,1 procent.

Isoleret set buldrer udenrigsruterne såsom Amsterdam, Oslo, Malaga og London frem måned for måned.

Således fløj 37.242 passagerer til og fra udlandet i august i år mod 29.004 passagerer i august 2016.

- De internationale ruter når stadig nye højder med en imponerende stor fremgang i august. Det er specielt Amsterdam- og Oslo-ruterne, der tager fart, siger direktør Søren Svendsen fra lufthavnen.

- Samtidig oplever vi stor efterspørgsel på flere ruter og afgange, som tyder på, at vi i den kommende tid kommer til se et rekordhøjt antal udenrigsrejsende, tilføjer Søren Svendsen.

Chartertrafikområdet er påvirket af færre charterafgange til Tyrkiet i forhold til sidste år, som giver en tilbagegang på 26,9 procent.

I alt rejste 21.892 chartergæster til og fra Aalborg i august 2017.

- Tilbagegangen i antallet af charterrejsende i august skyldes udelukkende det mindre charterudbud til Tyrkiet i år. Til gengæld ser vi propfyldte fly til de græske og spanske feriedestinationer og på de eksisterende Tyrkiet-afgange samt en kæmpe efterspørgsel på flere rejser til de tyrkiske feriebyer, som vi desværre ikke kan imødekomme i år. Derfor håber og tror vi på, at næste års sommerprogram vil have et større udbud til feriebyerne i Tyrkiet, siger Søren Svendsen.

Indenrigstrafikken havde en mindre tilbagegang på 2,2 procent, hvilket betyder, at 69.165 passagerer rejste på ruten til og fra København.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...