Udfordrende tilbehør

God Pi­not Noir er al­tid dyr. Laforet kos­ter 99,75 kr. i den­ne må­ned.
Fødevarer 1. september 2007 06:00

Lakridsrod til pighvar. Det er da en udfordring. Så vil jeg også gerne udfordre med valget af vin. Pinot Noir er en rød drue, som i langt de fleste tilfælde ender med at levere most til rød vin - champagne er undtagelsen. De kendteste vine fremstilles i Bourgogne. Alle røde vine er udelukkende fremstillet på basis af Pinot Noir. Det er en fremragende drue, der kan være hysterisk at omgås. Er håndværket ikke i orden, bliver resultatet noget bras. Er man dygtig, bliver det rigtigt godt. Den lettere ende af vinene er perfekte til fisk. Rød vin til fisk? Ja, netop. Det fungerer, og her spiller vinen fint op til tilbehøret. Jeg har valgt månedens vin hos H. J. Hansen Vinhandel/Vinspecialisten til formålet. Det er Laforet 2005, som fremstilles af Joseph Drouhin. Den er ren og frisk med dejlig frugt. Køl den ned til 14-15 grader, så frugten markeres.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...