Brønderslev

Udgifter løber løbsk

Kommunens udgifter til forsorgshjem fordoblet i de seneste år

Martin Bech. Arkivfoto

Martin Bech. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Udgifterne til borgere, der indlogerer sig på et forsorgshjem er steget voldsomt. Det vil Brønderslev Kommune forsøge at gøre noget ved.

Når en person indlogerer sig på et forsorgshjem, er det for kommunens regning. Tidligere fik kommunen ikke besked, men det sker nu.

Social- og sundhedsudvalgets er gerne en slags visitering til forsorgshjem.

- Sker det ikke, er udgifterne ikke til at styre, siger fungerende formand for social- og sundhedsudvalget, Martin Bech (V).

Det kræver en ændring af lovgivningen, men borgmester Mikael Klitgaard (V) har da også været en tur i København, i et forsøg på at få reglerne ændret.

- Lovgivningen er grænsende til det urimelige, som det er i dag, siger Martin Bech.

I Brønderslev Kommune er udgifterne til målgruppens forsorgshjem steget de seneste år.

- Der ventes en udgift i år på godt 4 mio. kr. På budgettet er afsat knapt to mio. kr. på årsbasis. Det koster ca. 1000 kr. i døgnet, når en borger ringer på døren på et forsorgshjem.

Det er typisk borgere, der har mistet deres bolig og står uden tag over hovedet, der beder om en seng på et forsorgshjem, men det er også borgere med massive misbrugsproblemer eller borgere, der har behov for afrusning af spiritus eller afgiftning af stoffer og illegal medicin.

Brønderslev Kommune arbejder på at etablere et såkaldt opgangsfællesskab til målgruppen med alkoholmisbrug, og en anden mulighed er, at der iværksættes en massiv bostøtte til målgruppen med alkoholmisbrug og hurtig opfølgning.

Social- og sundhedsudvalget understreger, at det er vigtigt, at målgruppen får et kvalificeret støtte- og omsorgstilbud, hvor de har mulighed for en bolig på egne præmisser og en mere værdig tilværelse, samtidig med, at de kan søge støtte til at begrænse misbruget og problemer i tilværelsen.

Målet er, at borgere, der modtager tilbuddet, får færre indlæggelser, færre indlæggelser på afrusningshold, og der vil være nogle muligheder for at kunne varetage funktioner på arbejdsmarkedet.

Martin Bech understreger, at det vil kræve øget bostøtte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.