Udkantssygehuse kræser for deres læger

Lønnen kan snige sig op på 10.000 kr. mere om måneden i Nordjylland end i resten af landet

Foto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Foto: Peter Mørk Peter Mørk

DANMARK:En personalebus og et lækkert hotel, hjælp til at finde bolig og daginstitutioner til børnene samt mere i løn. Det er eksempler på de midler, der tages i brug, når læger skal lokkes til de tyndt befolkede områder i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

En sag med en læge på Sygehus Thy-Mors, der har fejlbehandlet flere patienter, har sat fokus på manglen på læger og speciallæger særligt i yderområderne, og det er en problemstilling, sygehusene selv forsøger at løse på forskellige måder.

På Nykøbing Falster Sygehus har man blandt andet arrangeret, at der hver morgen klokken kvart over seks kører en bus fra København mod Nykøbing Falster Sygehus, hvor den sætter mellem 10 og 20 læger af. Senere på dagen kører bussen samme tur med aftenholdets læger og tager samtidig de ansatte, hvis dag er omme, med hjem. Skulle en læge få lyst til at overnatte, står et personalehotel til rådighed med lækre værelser og opholdsstue. Hotellet har altid overnattende, fortæller sygehusdirektør Arne Cyron.

Også i Nordjylland findes der personalehoteller, fortæller regionsrådsformand formand, Ulla Astman (S). Derudover tilbyder regionens sygehuse blandt andet lægerne mulighed for at kombinere arbejdet med forskning og en løn, der i gennemsnit er knap 10.000 kroner højere end i Region Hovedstaden.

- Selvom det nødigt skal stikke af med lønspiraler, er vi nogle gange nødt til at gå til kanten for at kunne tiltrække læger. Vi bruger rigtig mange penge på vikardækning, og derfor kan det ofte bedre betale sig at bruge flere penge på at rekruttere en fast speciallæge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden