Skagen

Udklædt til første spadestik

Nu er de første huller i jorden lavet til et nyt overbygningshus på Brovandeskolen

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En elev fra hver klasse bidrog til spadestikket af det nye overbygningshus.

SKAGEN:Den lille privatskole i Skagen tog hul på en lys fremtid med det første spadestik til et nyt hus.

Skolen har de seneste år oplevet en stigende interesse, og det har skabt et pladsmangelsproblem, som der nu bliver lavet om på.

- Eleverne kan slet ikke vente til, at det nye hus står færdigt, siger skoleleder Claus Pawelczyk.

Og de behøver ikke vente længe. Det nye overbygningshus forventes nemlig at være klar til første skoledag i august, og det skulle fejres med fastelavnsfest og varm kakao.

Ren ungdomshybel

Den nye bygning skal rumme de ældste elever på skolen fra 7. klassetrin og op, og derfor er det ikke kun klasseværelser, der står på tegningen. Også et stort fællesrum, køkkenfaciliteter og adgang til skolens eksisterende Multihus bliver en del af huset. - Det er vigtigt for os, at de ældste elever har et hus for sig selv, siger skoleleder Claus Pawelczyk og understreger samtidig, at eleverne også får en stor del af ansvaret for at holde huset pænt.

- For os er fællesskabet vigtigt, siger han.

Det nye hus har været på ønskelisten længe, idet de gamle bygninger var bygget til dengang, der var 16 elever i hver klasse. I dag er nogle af klasserne oppe på 21 elever.

Tror på fremtiden

Da privatskolen åbnede i 1977 var der tilknyttet op mod 60 elever. Det antal er siden steget, og i dag rummer skolen 187 elever.

- Jeg tror, vi klarer os godt, fordi vi er en lille skole, og vi har et tæt samarbejde mellem forældre, bestyrelse og personale, siger skoleleder Claus Pawelczyk. Desuden er flere skoler i Skagen lukket, og i dag er der kun folkeskolen, Skagen Skole og Brovandeskolen tilbage.

Til sommer vil der igen ske en stigning i antallet af elever, men det er uvist, om stigningen vil fortsætte.

- Vi forventer som minimum at fastholde elevtallet de næste tre til fire år, siger Claus Pawelczyk uden at ville spå for meget om fremtiden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.