Udlandet redder 688 danske arbejdspladser

Udenlandske investeringer reddede 688 lukningstruede danske arbejdspladser i 2012, oplyser Udenrigsministeriet

Udlandet redder 688 danske arbejdspladser

Takket være udenlandske investeringer blev 688 lukningstruede danske arbejdspladser reddet i 2010. Det oplyser Invest in Denmark, der er placeret i Udenrigsministeriet.

Arbejdspladserne blev reddet, fordi de blev overtaget af udenlandske virksomheder med assistance fra Invest in Denmark.

Det er revisionsselskabet KPMG, der har foretaget opgørelsen for Invest in Denmark. Den omfatter 1193 arbejdspladser, hvoraf to tredjedele ellers ville være forsvundet fra Danmark, hvis det ikke havde været for udenlandske investeringer.

Asien fører an med en fremgang på 29 procent. Den udvikling er handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) tilfreds med.

- For mig er det klart, at det nytter at kæmpe for at bevare lukningstruede arbejdspladser i Danmark. Det gavner i første omgang den enkelte medarbejder og det lokale erhvervsliv.

- Men det gavner også videreudviklingen af den danske vindenergiklynge, når eksempelvis kinesiske Titan Wind overtager 120 produktions-arbejdspladser i Varde og gør Danmark til europæisk hovedkvarter, siger Pia Olsen Dyhr.

Ministeren mener, at det er regeringens satsning på de asiatiske vækstmarkeder, der bærer frugt. 22 asiatiske virksomheder er kommet til Danmark med assistance fra Invest in Denmark. Heraf er de 14 virksomheder fra Kina.

Det er hele Danmark, der får gavn af disse investeringer i arbejdspladser. 731 af dem er placeret i vestdanske regioner, 60 i Region Sjælland og 402 i hovedstadsområdet.

For Vestdanmark og region Sjælland er der tale om en fremgang på 27 procent i forhold til året før.

- Hele Danmark er ramt af krisen og hele Danmark har brug for flere arbejdspladser, og her spiller de udenlandske investeringer en vigtig rolle, siger ministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst