Udland

Udlandet støtter tyrkiske demonstrationer

Folk i Boston, London, Barcelona og Amsterdam samledes for at udvise sympati med demonstrationerne i Tyrkiet.

Udlandet støtter tyrkiske demonstrationer

Demonstrationer mod den tyrkiske regering foregår ikke længere kun inden for Tyrkiets egen grænse.

Den britiske avis The Guardian skriver søndag, at flere mennesker har været samlet i Boston, London, Amsterdam og Barcelona for at vise deres sympati med demonstrationerne i Tyrkiet.

Siden fredag har en gruppe miljøaktivister i Istanbul protesterede over, at der skal bygges et stort butikscenter midt i en grøn park i storbyen.

Protesterne har dog senere udviklet sig til en mere generel demonstration imod landets regering og dens konservative retning.

Næsten 1000 personer er blevet anholdt ifølge det tyrkiske indenrigsministerium.

Ifølge indenrigsminister Muammer Guler er 79 personer kommet til skade.

På sociale medier er der blevet indkaldt til yderligere demonstrationer søndag både i Istanbul og Ankara. Det er dog uklart, hvor mange mennesker, der vil dukke op.

- Vi bliver her til den bitre ende, siger Akin, der arbejder i en motorbutik, og har været på Taksim-pladsen de seneste dage.

- Vi forlader ikke stedet. Svaret er, at regering træder tilbage. Vi er trætte af, at denne undertrykkende regering konstant lægger pres på os. Nu handler det om meget mere end disse træer, siger Akin.

Dermed hentyder han til de omkring 600 træer, der stod til at blive fældet for at give plads til butikscentret.

Det var startskuddet til urolighederne, men nu har det altså udviklet sig til en generel protest mod regeringens styreform.

Demonstrationerne har - noget uventet - udviklet sig i en noget blodig retning.

Så blodig at den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, lørdag indrømmede, at politiet i visse tilfælde har taget for hårdhændede midler i brug over for demonstranter i landet.

- Det er rigtigt, at der er blevet begået nogle fejl, hvor politiets håndtering af demonstranterne har været ekstrem, siger premierminister Erdogan.

Tyrkiets indenrigsministerium oplyste efterfølgende i en pressemeddelelse, at man vil retsforfølge de betjente, der har været uforholdsmæssig hårde over for demonstranterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.