Udland

Udlandsdansker stod midt i spansk skovbrand

Flammerne var tæt på en 45-årig dansker, da skovbrande på Spaniens Costa del Sol torsdag kom ud af kontrol.

Udlandsdansker stod midt i spansk skovbrand

Kulsorte jordstykker, massevis af røgskyer og fortsat træer med ild i. Sådan ser det ud fredag i Mijas på det spanske solkyst mellem Malaga og Marbella, konstaterer danske Dorthe Vilum, der er bosat i området.

- Jeg er sluppet heldigt. Mit hus står der endnu, min datter og min hest har det godt. Men nogle folk, man er meget tæt på, de har mistet alt, siger hun.

Ilden brød ud nær Dorthe Vilums hestetræners finca - en form for spansk villagård - i Entrerrios torsdag aften og kom ud af kontrol.

Sammen med 14 andre evakuerede de hestene fra fincaen og flygtede til et indhegnet område for at holde styr på 40 heste, mens flammerne rasede uden for porten.

- Jeg har stået midt i det hele natten. Varmen og lyden, det er forfærdeligt. Det var meget tæt på, fortæller den 45-årige udlandsdansker.

- Politiet kom op til os og sagde, at nu skulle vi altså af sted, for branden var lige uden for porten, men når man er hesteperson, så bliver man jo ved hestene. Heldigvis stilnede det en smule af, siger Dorthe Vilum.

Hvordan de ville være sluppet væk, hvis flammerne var kommet tættere på, ved hun ikke, for porten i den anden ende af området kunne de ikke få op.

- Men der var ridebaner derinde med sand og uden træer, så der kan ilden ikke få fat, fortæller hun.

Hendes hestetræners finca brændte ned, et hotel i området er også brændt ned, og gæsterne evakueret. Rigtig mange står i det hele taget uden tag over hovedet nu.

- Man snakker med forsikringsselskaberne, men der er krise, så der er virkelig ikke nogen, der har penge. Nogle har også ulovligt byggede huse og er ikke forsikrede, siger Dorthe Vilum.

- Men hernede står vi sammen, så vi skal nok hjælpe hinanden, siger hun.

Det er blot et år siden, at der sidst var skovbrande i området.

- Det er meget værre end sidste år. Også fordi det er så tørt. Den anden dag var der næsten 40 grader. Og så blæste det rigtig meget i går, så ilden tager fat i træerne og bjergene, siger Dorthe Vilum.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.