Udligning: Forhandlinger er brudt sammen

Hjørrings borgmester er glad for, at forhandlingerne om udligningssystemet tirsdag formiddag brød sammen

Caspar Birk og Lars Teilmann
Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) modtog tirsdag formiddag et opkald fra partiformand Mette Frederiksen, hvor han blev orienteret om sammenbruddet i forhandlingerne om udligningssystemet. Arkivfoto: Mette Nielsen
Nordjylland 17. april 2018 11:16 - Opdateret 17. april 2018 12:44

NORDJYLLAND: Ugers forhandlinger om en aftale vedrørende kommunal udligning strandede tirsdag formiddag, da Dansk Folkepartis ordfører René Christensen meldte ud, at hverken DF eller Socialdemokratiet ville indgå en aftale med regeringen. En beslutning, der glæder Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (S).

- Vi har været dygtige til at få tal frem, der viser, at vi i provinsen skulle betale for, at de rige kommuner ikke længere skulle overkompenseres for en række fejl vedrørende udlændinges uddannelsesniveau. Derfor kunne det næsten ikke gå andre veje, siger Arne Boelt, der er formand for de nordjyske kommuner.

Hundreder af millioner på vej

NORDJYSKE har tidligere afdækket, at rige kommuner i årevis har modtaget miliarder af kroner for meget på grund af manglende oplysninger om udlændinges uddannelsesniveau til trods for, at Økonomi- og Indenrigsministeriet i hvert fald siden 2014 har været vidende om denne fejl.

En fejl, der har kostet de nordjyske kommuner flere hundrede millioner kroner. Penge, som Arne Boelt nu ser frem til bliver udbetalt fremadrettet.

- Nu har ministeriet i årevis ladet det her køre, selvom man har fået at vide, at der var noget rivende galt. Derfor vil det også være meget overraskende, hvis man ikke retter op på de tal, nu hvor man har fået dem, siger Arne Boelt.

Ellers er der en retssag på vej

Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har tidligere givet udtryk for, at de nye tal om udlændinges uddannelsesniveau fra Danmarks Statistik "bygger på et usikkert grundlag". Og hvis ministeren ikke vil bruge de nye oplysninger til at opgøre, hvor meget de enkelte kommuner skal have i tilskud, kan Simon Emil Ammitzbøll-Bille se frem til et erstatningskrav.

- Så skal vi have en snak i de nordjyske kommuner om, at vi skal gå andre veje, som ikke er set tidligere i dette land. Så vil vi simpelthen sagsøge staten, siger Arne Boelt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...