Udpeget som frontløber-finalist

Steen Dissing fra Brovst er med i opløbet om titlen som økologisk frontløber 2013

Steen Dissing driver økologisk landbrug nær Brovst. Privatfoto

Steen Dissing driver økologisk landbrug nær Brovst. Privatfoto

BROVST:Når årets økologiske frontløber skal hyldes til Økologi-Kongressen i næste uge, er den lokale øko-mælkeproducent Steen Dissing blandt finalisterne.

I løbet af året er 20 kandidater blevet udpeget og beskrevet af avisen Økologi & Erhverv. Fem finalister er nu fundet og onsdag 27. november kåres vinderen.

- Frontløbere er personer eller virksomheder, som har gjort noget særligt innovativ og banebrydende. Det er vigtigt med frontløbere, som bliver ved med at udvikle og tænke ud af boksen og afprøve nye ting, siger Christina Udby Hansen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening, og leder af frontløber-projektet.

På koens betingelser

Steen Dissing driver et mindre økologisk landbrug med 50 køer og 66 hektar. Hans kone Ann står for regnskab og papirarbejde, men selve landbrugsdriften klarer han selv med lidt hjælp fra en afløser i ny og næ.

- Jeg har stor respekt for de landmænd, der kan lave 10-11.000 kilo mælk per ko. Mine egne køer laver kun cirka 7.000 kilo per ko, men det er også fint, for skal de producere mere, er jeg nødt til at presse dem, og det har jeg ikke lyst til. Jeg vil hellere køre min produktion mest muligt på koens betingelser og så naturligt som muligt. Jeg har valgt at drive mit landbrug økologisk, og så føler jeg også en forpligtelse til at forsøge at få en vis naturlighed ind i det, siger Steen Dissing.

Sjældent syge dyr

Det er kun sjældent, Steens dyr bliver syge, og han undgår så vidt muligt at anvende antibiotika. Samtidig har han vænnet sig til at observere sine dyr ekstra godt, så han hurtigt kan spotte, hvis en ko har problemer.

- Jeg tror, det skyldes, at køerne ikke føler sig pressede eller stressede. Jeg kan komme tæt på næsten alle mine dyr og røre ved dem, så jeg kan observere og undersøge dyrene på tæt hold, uden de løber deres vej.

Økologi-Kongres 2013 afholdes på Vingsted Hotel & Konferencecenter nær Vejle onsdag og torsdag 27. og 28. november for ottende gang.Frey

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun blev sur over, at festen sluttede
Luk