Morsø

Udrykning afblæst af de borgerlige

Viggo Vangsgaard (S) tog sit forslag om at udtræde af nordjysk selskab helt frem til afstemning, men havde han reelt sin gruppe bag sig?

Viggo Vangsgaard (S) (tv)  fik sit forslag nedstemt af blandt andre Meiner Nørgaard (DF), der vil afvente den kommende risikovurdering. Nogle af de mange tilhørere var kommet på grund af beredskabet. Foto: Bo Lehm

Viggo Vangsgaard (S) (tv) fik sit forslag nedstemt af blandt andre Meiner Nørgaard (DF), der vil afvente den kommende risikovurdering. Nogle af de mange tilhørere var kommet på grund af beredskabet. Foto: Bo Lehm

NYKØBING:- Skal vi have mulighed for at stå af Beredskab Nord, er det nu. Fra udgangen af 2017 er det for sent, og da der er et års opsigelse, skal denne fremsendes inden 31. december i år for at få virkning fra det tidspunkt, hvor vi mister indflydelse på beredskabet på Mors.

Viggo Vangsgaard (S) savnede ikke argumenter for, at Morsø Kommune hurtigst muligt bør melde sig ud af det nye Nordjyllands Beredskab og genetablere sit eget, der indgik i fællesskabet mellem de 11 nordjyske kommuner fra nytår i år.

Hans problem var, at ingen uden for hans eget parti delte hans bekymring for, hvor sårbar sikkerheden på Mors bliver under fællesskabets brandmandshjelm eller hans udlægning af, hvor svært det bliver at træde ud fra 2018 og frem.

Kommunalbestyrelsen nedstemte det socialdemokratiske forslag mandag aften med 11 stemmer mod otte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.