Udsatte børnefamilier i København skal have flere besøg

Sundhedsplejersken skal oftere forbi de familier, der har det svært, siger Enhedslisten og Socialdemokratiet.

Udsatte børnefamilier i København skal have flere besøg

I 2014 skal udsatte familier og deres børn i Københavns Kommune have ekstra besøg fra sundhedsplejersken.

Det mener lokalpolitikere i Socialdemokratiet og Enhedslisten. Derfor foreslår de to partier at øremærke fem millioner kroner af kommunens penge til en ekstra indsats på sundhedsområdet for de 20 procent mest udsatte børnefamilier i hovedstaden.

Udmeldingen kommer, forud for at forhandlingerne om et nyt budget for Københavns Kommune begynder onsdag.

Overborgmester Frank Jensen (S) mener, at forslaget kan være med til at mindske uligheden i sundheden mellem de københavnske familier:

- Alle børn skal have en god start på livet, og vi ved, at de tidlige initiativer virker. Derfor vil vi sætte ind, før barnet er født og i de tidlige år.

- Derfor skruer vi nu op for sundhedsplejerskernes besøg hos de familier, som, vi ved, har det rigtigt svært, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Sidste år blev sundhedsplejen i hovedstaden ligeledes løftet med fem millioner kroner, hvilket sikrede, at alle familier i København fik et barselsbesøg få dage efter hjemkomsten fra hospitalet og otte uger derefter.

Nu skal det generelle plejebesøg så suppleres med en ekstra indsats for de børnefamilier, hvor forældrene ikke nødvendigvis har ressourcer til at skabe den optimale kontakt til deres børn.

Der kan eksempelvis være tale om familier, hvor moren er ramt af fødselsdepression.

- Vores initiativ er såmænd sund fornuft. Erfaringerne fra kommunens sundhedsplejere viser, at de allerede, fra barnet er omkring halvandet år gammel, kan spotte de børn, der senere får sproglige og motoriske vanskeligheder.

- Det skal sundhedsplejen selvfølgelig kunne handle på, og det får de mulighed for med den ekstra indsats, siger Enhedslistens børneordfører, Rikke Lauritzen.

Foruden de ekstra besøg skal pengene også gå til forældrekurser. Partierne regner med, at de kan få et flertal til forslaget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst