Udsatte: De Radikales fattigdomsforslag er for anmassende

Rådet for Socialt Udsatte efterlyser et generelt løft i hjælpen til vordende forældre.

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen. Foto: Christian Sølbeck Klindt/POLFOTO/arkiv

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen. Foto: Christian Sølbeck Klindt/POLFOTO/arkiv

Det bliver for meget og for anmassende, hvis kommunerne skal til at spotte, hvilke børn der kan få problemer senere i deres liv, allerede mens de ligger inde i deres mors maver.

Det mener formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, om De Radikales forslag om at sætte ind over for ressource-svage forældre på et meget tidligt stadie.

- Det ender jo med, at man skal tale med folk, inden de overhovedet begynder at tænke på at få børn - i forhold til, om de overhovedet kan klare det. Det holder ikke, siger Jann Sjursen til Ritzau.

Formanden efterlyser i stedet for et generelt løft til at støtte alle forældre uanset baggrund.

- Man har svækket den generelle indsats over de senere år, og den burde man styrke. Det ville under alle omstændigheder også styrke indsatsen over for de forældre, som kan have svært ved at klare opgaven, siger Jann Sjursen.

Han advarer samtidig om, at man skal være varsom med at sætte forældre i bås.

- Der kan altid være en fare for en vis stigmatisering, men omvendt skal vi også gøre, hvad vi kan for at støtte op om de forældre, der kan have det svært, siger Jann Sjursen.

Onsdag præsenterer De Radikale ifølge Berlingske en fattigdomsredegørelse.

Ud fra den kan partiets leder, Morten Østergaard, fastslå, at er man barn af forældre, der ikke har haft et job i tre år i træk, som ikke har erhvervskompetencegivende uddannelse, eller hvor den ene forælder er under 23 år, er det svært at bryde den sociale arv.

Overfor Berlingske siger Morten Østergaard desuden, at man skal blive bedre til at udnytte den viden, man har på området. Den melding dækker dog kun over, at man har skåret ned på området, mener Jann Sjursen.

- Mangel på viden og mangel på metoder, der virker, bliver for regeringen et skjold, som man holder op i forhold til at afsætte flere ressourcer til at gøre de ting, man ved rent faktisk virker, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.