Udsattes jobs i fokus

Der skal arbejdes mere på jobmuligheder for udsatte. Derfor besøgte borgmester Birgit Hansen kommunens måske første socialøkonomiske virksomhed

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DYBVAD:Vest for Dybvad ligger Nørre Vesterskov. Her er der botilbud og uddannelsesforløb for unge med særlige behov. Nu kan den selvejende institution måske snart kalde sig en socialøkonomisk virksomhed.

Det kringlede begreb dækker over en virksomhed, som skaber jobmuligheder for målgrupper, der har særlige behov, men er klar til at arbejde i hverdagen.

Derfor var borgmester Birgit Hansen torsdag på besøg hos Nørre Vesterskov. Socialøkonomiske virksomheder skal nemlig sættes i fokus i Frederikshavn Kommune.

Fra jord til bord

Ved Nørre Vesterskov beskæftiger man sig med dyr, landbrug og håndværk. Heste, kvæg og grønne tommelfingre sætter sit præg på den daglige gang.

Det er unge med sociale eller faglige udfordringer, der bor, arbejder og uddanner sig på institutionen.

Leder Karen Gadensgaard mener også, at Nørre Vesterskov altid har været en socialøkonomisk virksomhed. De har bare ikke fået det stempel og den registrering, som staten opfordrer til efter ny lovgivning på området i sommers.

Men nu vil Karen Gadensgaard arbejde frem mod officielt at blive kommunens første socialøkonomiske virksomhed.

- Nu bliver det mere officielt. Vi går skridtet videre og tilbyder job til dem, der har svært ved at få fodfæste andre steder. Det bliver mere et job, hvor man møder ind på en virksomhed som andre steder, forklarer Karen Gadensgaard.

Produkterne fra Nørre Vesterskov er deres egne grøntsager, kød fra Hereford-kvæg og produktioner fra tømrerværkstedet. Der er allerede aftaler i det lokale erhvervsliv, hvor nogle får kød og grøntsager fra stedet.

Det pibler og bobler

Det er ikke kun ved Dybvad, der sker noget. De socialøkonomiske virksomheder tages også op på rådhuset. Borgmester Birgit Hansen vil tage den slags muligheder op, og forarbejdet er allerede i fuld gang.

- Det pibler og bobler mange steder i vores kommune, hvor der er steder med det her potentiale. Vi skal have mere fokus på det - og have en politik omkring det. Mest af alt skal vi finde de udsatte grupper på arbejdsmarkedet, så vi kan henvise til de her virksomheder, siger hun.

Der er blandt andet nedsat en gruppe, som skal arbejde med byrådets arbejdsmarkedsudvalg omkring håndteringen af særprægede virksomheder, som kan tilbyde udsatte borgere i kommunen et job.

- I Frederikshavn Kommune er vi ved at gribe bolden lidt og få sat det på dagsordenen. Vi har en målsætning om det, så vi kan komme med en politik på området og nogle ideer til, hvordan vi kan implementere det. slutter Birgit Hansen.

Flere potentielle steder

Det er ikke kun ved Nørre Vesterskov, at der snakkes om at blive en socialøkonomisk virksomhed.

Frederikshavn Kommune kender allerede til flere steder, som ønsker at bevæge sig i samme retning og blive registreret som en virksomhed, der kan tilbyde jobmuligheder til de udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Der er blandt andet tale om Knivholt Hovedgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.