Udsigt til fyringer i sfo’er

Der skal kun være fire ledere fremover

Lone Birkmose Lex (V). Arkivfoto

Lone Birkmose Lex (V). Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Det trækker op til fyringer blandt kommunens sfo-ledere. Der skal spares 1,5 mio. kroner på ledelse i sfo’erne, er det bestemt med budget 2016.

- Nu går man i gang med en forhandling, og vi kan godt risikere, at der skal både være noget afskedigelse og omplacering. Det var en af de konsekvenser, vi også var klar over. Det er klart, at 1,5 mio. giver nogle ændringer, siger Lone Birkmose Lex (V), formand for børne- og skoleudvalget, som har drøftet sagen.

Det fremgår også af sagsfremstillingen, at det er forvaltningens vurdering.

- På baggrund af forhandlinger med BUPL vil udmøntningen af besparelsen sandsynligvis betyde både afskedigelser og omplaceringer af de øvrige nuværende SFO-ledere, lyder det.

Der er i alt 11 sfo-ledere medregnet dem, der er leder af landsbyordninger. Fremover skal der kun være fire ledere, en i hvert af de nye skoledistrikter, der bliver til virkelighed fra næste skoleår. Lederen bliver altså leder for flere sfo’er - op til tre - og samtidig skal der blive i alt 11 afdelingsledere og koordinatorer lokalt.

Besparelsen er den største på skoleområdet i år, og den hænger også sammen med, at der kun bliver fire skoleledere i fremtiden - en i hvert af de nye distrikter, som hedder Brønderslev Nord, Brønderslev Syd, Hjallerup og Dronninglund.

- Vi har ikke tidligere rørt ved ledelsen på sfo’erne, og med det faldende børnetal skulle der på et tidspunkt ske noget. Det her er en del af budgetaftalen, og vi har snakket om, at det kommer til at følge den struktur, der også ligger på skoleområdet. Fremover bliver der en overordnet sfo-leder i hvert distrikt, men nærhedsprincippet skal gerne stadigt være gældende, og derfor skal der være nogle afdelingsledere og koordinatorer, forklarer Lone Birkmose Lex.

Navnet afhænger af antallet af børn.

De 11 sfo-ledere koster i dag samlet set en lønudgift på 5,3 mio. kroner. De beskæftiger sig ikke kun med ledelse - nogle af timerne går også til at være sammen med børnene.

Sfo’erne skal desuden spare en halv mio. på at koordinere deres ferie, så der bliver fælles ferie åbent. - Møller

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.