Udsigt til løsning i strid om adgang til sø

Repræsentanter for lodsejere og bredejere ved Vandet Sø ønsker en løsning i strid om adgang til surfområde i søens østende - og kommer selv med løsningsmodel

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bredejer Jens Otto Nystrup med kortet, der viser udstrækningen af surfområdet. Foto: Bo Lehm

VANDET SØ: Løsningen er lavpraktisk, der er tilsyneladende bred opbakning til modellen - og så kan den sandsynligvis gennemføres for et overskueligt beløb.

Det er billedet efter et møde mandag tæt ved søbredden i den østlige ende af Vandet Sø, hvor der kun er en sivbræmme mellem det faste land og det udlagte surfområde i søens østende.

Siden det i 2014 blev afgjort at der måtte surfes på søens østlige del har adgangen til vandet været en kilde til strid. Mandagens møde med deltagelse af sagens parter, lodsejere, bredejere, surfere, medarbejdere fra kommunens forvaltning og politikere fra udvalget for klima, miljø og teknik, var tænkt som endnu et forsøg på at bane vej gennem sivene til søen, men gøre det på en måde, som alle er enige om.

En konsensusløsning, kaldte repræsenter fra lodsejere og bredejere ved søen det forslag, som de præsenterede - og som mødte bred tilslutning. Planen er i al enkelthed, at lave en forbindelsessti fra en ny p-plads øst for Vandetvej til søens østende. Stien skal anlægges på nordsiden af en afvandingskanal, der løber ud i søen. Samtidig skal der etableres toiletter i tilknytning til p-pladsen, skiftes med, at al parkering skal ske her - og laves hastighedsbegrænsning på den del af Vandetvej, der forløber langs søens østende.

Bredejere og lodsejere ønsker selv, at den nye adgangsvej er etableret til 1. april 2016, når en ny surfsæson på søen begynder, og Kaj Kirk (DF), formand for kommunens udvalg for klima, teknik og miljø, håber, at der kan findes kommunale kroner til det på næste års budget.

- Det bliver ikke en million, som der er afsat i budgetoplægget, men et mindre beløb, men der er brug for løsningen, så jeg håber, vi finder den nu, siger Kaj Kirk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.