Udsigtsmad

Bøffen og Bumsen har i denne uge været i Svinkløv/Slettestrand. Bøffen fik en frokost til 305 kroner, mens Bumsen spiste sig mæt for 49 kroner kun to kilometer borte.

Teater 1. juli 2003 09:15

BØFFEN OG BUMSEN Svinkløv Badehotel Slettestrand Funcenter Bøffen besøgte naturligvis det mest fashionable spisested i Han Herred, Svinkløv Badehotel, mens Bumsen kunne mætte sig på Slettestrand Funcenter. Begge blev de mætte. Bøffen med et tilfreds smil om læberne, og Bumsen med et tilfreds klap på tegnebogen, som heller ikke denne gang blev synderligt lettet. På Svinkløv Badehotel har man en formidabel udsigt. Til den ene side til et frådende Vesterhav og til den anden side til Jytte Abildstrøm og hendes omrejsende teater, som senere denne eftermiddag ville give et show i restauranten. Valget faldt lynhurtigt på stedet luksusfrokostmenu. Tre retter. Spørg personalet, hvad det er. Det gjorde vi. På godt dansk bestod frokosten af fisketerrine til forret, vagtel til hovedret, og en italiensk isdessert med vanille og jordbær. Bumsen havde en formidabel udsigt til hoppende børn. For 25 kroner kan ungerne blive sluppet løs i et udendørs legeland med hoppeborg og det hele. Legen er dyrere end maden her på stedet. I hvert fald den billigste mad. Serveringen foregik udendørs, men med rimelig afskærmning for vinden, så den del af festen var bestemt i orden. Ned trækker dog, at der spises ved bænkborde og dermed uden ryglæn. Det er noget, der slider på en gammel bums' ryg. Der var øjensynlig kun én anden gæst end Bumsen denne eftermiddag. Der sad en herre og spiste franskbrødsmad med spegepølse, mens han nød et glas fadøl. Lyst øl fra Thor. Det viste sig at være værten, Alex, for i samme øjeblik ordren var afgivet, måtte han i sving i køkkenet. Den nyansatte altmuligpige havde sin kun anden vagt, så hun skulle sættes igang. For de 49 kroner fik Bumsen en ærkedansk platte: Sild med karrysalat, fiskefillet med remoulade, frikadelle med rødkål samt kiks med ost. Hertil en halv liter lys fadøl af mærket Thor til en tyver. Og hele udtrækket blev serveret på en gang på en foliebakke og med en desserttallerken til at spise af. En serviet var der, og det er som sædvanlig for lidt, for der var en citronskive til fisken, og så var den serviet færdig. Der var såmænd også kun en serviet på Badehotellet, og det undrede Bøffen en smule. Den var til gengæld af en hel anden kvalitet, og overraskende nok holdt den til alle tre retter. Bøffen fik først fisk. På en kæmpetallerken – vel en lille halv meter på den længste led – lå to terriner. En med fisk og en med skaldyr. Uden om nogle sukkerglaserede kapers. Der var masser af afstand på den tallerken, men det smagte bestemt udmærket uden at være overdådig. Da Bumsen var færdig med sin sild, langede han en fiskefilet over på den samme tallerken. Så kunne den stå og svuppe lidt i sildelagen. Det var en sprødstegt fisk af ubestemmelig race. Men sikkert en skrubbe. Serveret direkte fra fryser via friture til tallerken. Bøffen derimod fik serveret en hel fugl. En vagtel. Og den var elegant. Den bestod af to næsten udbenede stykker brystkød, der var stegt sprødt og lækkert. Der var to lår, og der var en lille krebinetagtig, paneret tingest med resten af det spiselige fra fuglen. Vagtelen var utrolig velsmagende. Den smagte af vildt, men på den lette måde. Tunge vildretter hører lige som mere til på tungere årstider. Så kokkehuen af for den fugl. Vist endte den sit liv på en tallerken, men her gjorde det sig både nyttig og fornøjelig. Nye danske kartofler var der også til, og de var sauteret i smør. Det var måske nok overkill, som det hedder på nudansk: Nye danske kan være på toppen lige nu, så de skal ikke sauteres. De skal bare koges... Eventuelt med en lille smørklat og lidt persille til. Fri mig for stegte kartofler på denne årstid. Men det var bestemt noget, der smagte Bøffen, og da Bumsen var færdig med fiskefilletten, blev det nu frikadellens tur. Den frikadelle var med garanti ikke nystegt. Et forrædderisk "kling" fra køkkenet afslørede, at en mikrobølgeovn havde været i brug, og gad vide om det ikke var til dellen. Men den var da udmærket, ja nærmest neutral i smagen og med rødkål til og det hele. Herfra kunne Bumsen så slutte af med saltkiks, saltstænger og en smule ost. Bøffen derimod fik rigtig dessert. Vanilleis på en bund af vanillecreme og med masser af nye danske jordbær. Ganske godt, men jordbærrene svigtede fælt: De var sure. Det er naturligvis ikke Badehotellets skyld, men den danske sommer, som endnu ikke har leveret supersøde jordbær. Med vommen fyldt er det tid til at betale. Sommerfrokosten på Badehotellet kostede 305 kroner. En stor fadøl kostede 42,- og kaffe kostede 25 kroner. Det blev til i alt 372 kroner, og vi kvitterer med fem stjerner for den servering. Maden var virkelig god, men vi vurderer altså også efter prisen. Serveringen var tiptop. Kunstpauserne mellem de enkelte retter var perfekt timet. I samme øjeblik man tænkte, at nu kunne det være rart med mere mad, stod det foran en, som om tjeneren var tankelæser. Vi giver tre stjerner til Slettestrand Funcenter. Maden nåede end ikke Badehotellets til sokkeholderne, men i forhold til hvad man får for 49 kroner, så var vi godt tilfredse, selv om såvel friturekogeren som mikroovnen er Funcentrets vigtigste arbejdsredskaber. Vi blev bestemt ikke snydt. Den halve liter lys, Thor fadøl kostede 20 kroner. Samlet pris: 69 kroner. Svinkløv Badehotel. Mæt og tilfreds for 372 kroner. Slettestrand Funcenter. Mæt og tilfreds for 69 kroner.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...