Udskældt DF-formand melder sig under samarbejds-fanerne

Frederiksen anklager DF for at splitte Danmark, mens Kristian Thulesen Dahl frygter, hun ødelægger samarbejdet

De røde faner blafrer 1. maj traditionelt for røde partier, men Dansk Folkeparti appellerer også til arbejderne.

Derfor rækker DF-formand Kristian Thulesen Dahl en fremstrakt hånd til Mette Frederiksen, som i sin første 1. maj tale som formand for Socialdemokraterne anklagede regeringen og Dansk Folkeparti for at splitte Danmark.

- Til forskel fra Socialdemokraterne vil vi gerne samarbejde. Når den forudsigelige del af 1. maj er overstået, og det bliver 2. maj, så håber vi, at de er parate til at samarbejde.

- Jeg vil være ærgerlig over, hvis hun bruger 1. maj, hvor hun skal tale til de mere hardcore folk i baglandet, til i virkeligheden at lægge så stærk afstand, at hun forhindrer et samarbejde fremover, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at "noget af det", hun har sagt tidligt søndag morgen bevæger sig i den retning, og han håber derfor, at hun "kan finde ud af at balancere sig tilbage resten af dagen".

I talen anklager Mette Frederiksen regeringen og Dansk Folkeparti for at splitte Danmark og gøre for lidt for de danskere, der har mindst.

Hun fremhæver aftalerne om færre almene boliger i byerne, kontanthjælpsloftet, som hun mener vil ramme svage og karakterkravet til gymnasierne. Regeringen og de Konservative kræver 4, mens Dansk Folkeparti foreslår 6.

I rød blok kræver Socialdemokraterne, De Radikale og SF et karakterkrav på 02.

Ikke overraskende mener Kristian Thulesen Dahl, at Mette Frederiksen rammer forbi skiven med sin kritik.

- Kontanthjælpsloftet gik vi til valg på, så kan man mene, om det er rigtigt eller forkert at gennemføre det.

- I forhold til karakterkravene er det paradoksalt, at vi nu ellers i fællesskab i nogle år har kæmpet for at tale erhvervsuddannelserne op og få flere unge til at vælge dem, siger han.

Socialdemokraterne er ved at skyde sig selv i foden, lyder det.

- Gennem diskussion om, at alle skal kunne gå i gymnasiet, er man ved at tale erhvervsuddannelserne ned. Det er forkert, for det er ikke en sekunda-uddannelse, siger han.

I talen fremlægger Mette Frederiksen også en plan mod skattesnyd for at få flere penge i de offentlige kasser.

- Vi har selv peget på, at indberetningspligten skal skærpes, som hun også er inde på. Det er et spørgsmål om at komme i gang i stedet for at vifte med fanerne. Man kan undrer sig over, at Socialdemokraterne havde magten indtil i sommer, siger DF-formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.