Udskældt DF-formand melder sig under samarbejds-fanerne

Frederiksen anklager DF for at splitte Danmark, mens Kristian Thulesen Dahl frygter, hun ødelægger samarbejdet

De røde faner blafrer 1. maj traditionelt for røde partier, men Dansk Folkeparti appellerer også til arbejderne.

Derfor rækker DF-formand Kristian Thulesen Dahl en fremstrakt hånd til Mette Frederiksen, som i sin første 1. maj tale som formand for Socialdemokraterne anklagede regeringen og Dansk Folkeparti for at splitte Danmark.

- Til forskel fra Socialdemokraterne vil vi gerne samarbejde. Når den forudsigelige del af 1. maj er overstået, og det bliver 2. maj, så håber vi, at de er parate til at samarbejde.

- Jeg vil være ærgerlig over, hvis hun bruger 1. maj, hvor hun skal tale til de mere hardcore folk i baglandet, til i virkeligheden at lægge så stærk afstand, at hun forhindrer et samarbejde fremover, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at "noget af det", hun har sagt tidligt søndag morgen bevæger sig i den retning, og han håber derfor, at hun "kan finde ud af at balancere sig tilbage resten af dagen".

I talen anklager Mette Frederiksen regeringen og Dansk Folkeparti for at splitte Danmark og gøre for lidt for de danskere, der har mindst.

Hun fremhæver aftalerne om færre almene boliger i byerne, kontanthjælpsloftet, som hun mener vil ramme svage og karakterkravet til gymnasierne. Regeringen og de Konservative kræver 4, mens Dansk Folkeparti foreslår 6.

I rød blok kræver Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og SF et karakterkrav på 02.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.