Byggeri

Udskældt fjernvarmehus er helt som aftalt

NØRRESUNDBY:Selvom ombygningen af fjernvarmeforsyningens hus ved Limfjordsbroen i Nørresundby har været genstand for hård kritik i de seneste dage, bliver huset faktisk helt som aftalt. Det understreger Aalborg Kommunes stadsarkitekt, Knud Tranholm. - Vi har lagt stor vægt på, at det bliver flot at se på oppefra. Og derfor er der også planer om at dække taget med en helt speciel form for vegetation, forklarer han. Ifølge stadsarkitekten bliver der formentlig tale om blomstrende stenbeds-planter, og fjernvarmeforsyningen er også blevet bedt om at gøre bygningen så transparent og gennemsigtig som muligt. - Jeg tror faktisk, det bliver rigtigt flot, fortsætter Knud Tranholm. - Udbygningen af fjernvarmeforsyningen er helt nødvendig. Men derfor kan vi jo godt stille krav om at det skal se ordentligt ud, understreger han. Beboerne i området frygter, det bliver svært at se over bygningen. Men ifølge Tranholm skal de ekstra etager blandt andet bruges til en kran. - Så højden kan vi ikke rigtigt gøre noget ved. Men vi kan godt stille krav, og derfor har vi også lagt vægt på, at det bliver en lys og gennemsigtig konstruktion, som også ser godt ud, når man kigger på den oppe fra Limfjordsbroen, forklarer han.