Udskældte Benitez vender hjem til England

Chelsea kunne ikke bruge ham, men i aften vender Rafael Benitez tilbage til England med formstærke Napoli.

Udskældte Benitez vender hjem til England

Succesfuld og respekteret i Liverpool. Succesfuld og uønsket i Chelsea. Fyret det første sted, ikke forlænget det andet sted.

Rafael Benitez' flirt med engelsk fodbold kort fortalt.

I aften vender spanieren tilbage til England som Napoli-træner, når italienerne gæster Nicklas Bendtners Arsenal i Champions Leagues gruppe F.

Og det gør Benitez med selvtillid. Efter den lidt uskønne afsked med Chelsea i sommer har han med succes overtaget Napoli, der har vundet fem ud af seks kampe i Serie A.

Det faktum overrasker ikke Arsenal-manager Arsène Wenger, der i mange år har konkurreret mod Benitez.

- Rafael Benitez er en fantastisk manager, og han har gjort det godt alle de steder, han har været.

- Han har en enorm erfaring. Han har arbejdet to gange i Italien, det samme i England, og han har selvfølgelig trænet i Spanien.

- Alt det giver dig selvtillid som træner, og du tror endnu mere på dine holdninger, så jeg kan ikke være overrasket over den succes, han har haft, siger Wenger ifølge AFP.

Afskeden med engelsk fodbold var ikke den bedste for Benitez, der trådte til som Chelsea-manager i november sidste år efter fyringen af Roberto Di Matteo.

Benitez var fra første sekund forhadt blandt Chelseas fans på grund af sin fortid hos rivalen Liverpool. Som Liverpool-manager havde han også talt skidt om netop Chelsea.

Spanieren kritiserede offentligt Chelsea-tilhængerne i løbet af sæsonen, og han var heller ikke glad for, at London-klubben havde præsenteret ham som midlertidig manager.

Benitez ville gerne have forlænget med Chelsea, som han endte med at føre frem til en Champions League-plads og en Europa League-triumf. Ja, han ville mest af alt gerne blive i engelsk fodbold.

- Min prioritet er fortsat England, men hvis man ikke kan finde en anden klub, bliver man måske nødt til at tage til et andet land.

- Premier League er en fantastisk liga, og min familie bor stadig i England, så det vil være det letteste. Men hvis det ikke sker, tager jeg til et andet land. Jeg har intet imod den spanske, italienske og franske liga, sagde Benitez.

Men der var ikke plads til ham. Chelsea hentede José Mourinho tilbage, og hos de andre titelbejlere Manchester United og Manchester City blev andre foretrukket i stedet for.

I aften kan Benitez vise over for det engelske publikum, at han fortsat kan levere store resultater.

Både Napoli og Arsenal vandt i gruppespillets første spillerunde. Napoli vandt 2-1 hjemme over Borussia Dortmund, mens Arsenal sejrede med samme cifre ude over Marseille.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.