Udvalg vil ikke vente
Borgerne skal have én fast kontaktperson på rådhuset, og det skal ikke vente

Social- og sundhedsudvalget og formand Thomas Krog (SF) vil ikke vente på, at borgere får én fast kontaktperson. Arkivfoto
BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Forvaltningen vil have politikerne til at udskyde idéen om én fast kontaktperson til hver borger.
Det siger beskæftigelsesudvalget ja til, men social- og sundhedsudvalget stejler.
- Vi vil ikke vente. Det her er noget vi har skrevet ind i budgetforliget, så vi vil gerne have at der arbejdes videre med det, og så ser vi frem til at det indføres i løbet af 2013, siger Thomas Krog (SF), formand for social- og sundhedsudvalget.
Kontaktpersonen eller den koordinerende sagsbehandler, som det hedder i fagsprog, skal tage sig af borgerens henvendelser, uanset hvilken afdeling på rådhuset borgeren har brug for hjælp fra.
Skal udbredes
I første omgang er det kun de 15- til 25-årige, der skal have en fast kontaktperson, men senere skal ordningen udbredes til andre grupper.
Ordningen er indført i flere andre kommuner.
Men forslaget falder sammen med den nye ungeenhed, som byrådet vedtog på sit seneste møde.
Ungeenheden skal sørge for koordinerende sagsbehandling for de unge borgere. Indsatsen for de unge skal forstærkes, så flest muligt kommer i gang med en uddannelse og undgår lange perioder på kontanthjælp, der alt for ofte fører til psykiske lidelser og varig, passiv forsørgelse.
Koordinerende sagsbehandler og koordinerende sagsbehandling er imidlertid ikke det samme. Med den koordinerende sagsbehandling i ungeenheden, får borgerne ikke nødvendigvis en fast kontaktperson.
Naturlig følge
Forvaltningen mener dog, at en fast kontaktperson vil være en naturlig følge af etableringen af ungeenheden, og anbefaler derfor politikerne at udskyde spørgsmålet om den koordinerende sagsbehandler indtil ungeenheden er faldet på plads.
Men det siger social- og sundhedsudvalget altså nej til.
- Det handler om mennesker med problemer, også store problemer, som bliver sendt fra den ene til den anden, når de er i kontakt med kommunen. Dem skal vi ikke forvirre mere end højst nødvendigt, mener Thomas Krog.
Den koordinerende sagsbehandler er en af hans mærkesager, hvis det ikke medfører ekstraudgifter.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.