Udvalgsformand: Priser er ikke urimelige

Mogens Brag svarer igen på kritik fra Sæby-foreninger

Marianne D. Cornett
Mogens Brag, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget synes, at udgiften til leje af kommunale lokaler nu har fundet et passende leje.
Lokalpolitik 19. juni 2012 14:21

SÆBY: Mogens Brag, der er formand for Kultur- og fritidsudvalget, mener ikke, at de lejepriser, Frederikshavn Kommune indkræver for udlejning af kommunale lokaler til foreningerne i kommunen er urimelige.

- Det er jo en justering af gebyret for at låne et kommunalt lokale. Og stigningen er sket i forlængelse af et af de dialogmøder, der hvert år holdes med foreningslivet. Da gebyrerne trængte til at blive justeret, nedsatte vi en arbejdsgruppe under Folkeoplysningsudvalget, der skulle komme med forslag til justeringen, siger Mogens Brag.
Han pointerer, at arbejdsgruppen bl.a. består af foreningsfolk og mennesker, der har tæt kontakt til foreningslivet.
- Priserne er ikke blevet reguleret i ti år, og det har både FUF (Frederikshavns Ungdoms Fællesråd) og IFK (Idrætssamvirket Frederikshavn Kommune) - de to paraplyorganisationer, der har med foreningslivet at gøre - selv peget på, var relevant, oplyser Mogens Brag. Det betød at prisen for at låne et lokale i kommunens kulturhuse gik fra 20 kr pr time til 30 kr pr time. Det finder jeg ikke er en urimelig pris.
- Det lyder jo voldsomt, når man siger, at der er sket en stigning på 200 pct. i lejen, og jeg forstår ikke hvordan denne procentvise stigning fremkommer. Mit gæt er, at man har købt flere timer end året før ellers skal der være opstået en fejl. Men prisen på de 30 kroner pr time mener jeg er helt rimelig og en udgift til lokaleleje på 2000 kr. pr år lyder heller ikke dyrt for en forening med kontingentbetalende medlemmer.
Brag tager gerne imod henvendelser fra foreningerne, der undrer sig over stigningen.
- Jeg vil gerne forsøge at forklare dem, hvordan det hænger sammen. Men stigningen fastholder vi - prisen ligger nu på et rimeligt niveau, slutter Brag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...