Udvidede restriktioner gælder i hele landet fra onsdag

Bekymring over udvikling i smittetal får regeringen til at udvide restriktioner, siger Magnus Heunicke (S).

Ligesom her på Café Tomsgård i København Nordvest tidligere i december må beværtninger og restauranter i hele landet nu indstillet sig på at lukke for alt andet end servering ud af huset som følge af udvidede corona-restriktioner. (Arkivfoto)

Ligesom her på Café Tomsgård i København Nordvest tidligere i december må beværtninger og restauranter i hele landet nu indstillet sig på at lukke for alt andet end servering ud af huset som følge af udvidede corona-restriktioner. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Fra på onsdag bliver alle Danmarks 98 kommuner omfattet af de udvidede restriktioner, der hidtil har været i kraft i 69 kommuner.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

- Jeg er alvorligt bekymret for den udvikling, vi lige nu ser i hele landet, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

- Derfor udvider vi restriktionerne til samtlige kommuner for at bremse smitten og få knækket kurven. Det sker efter anbefaling fra vores sundhedsmyndigheder i Indsatsgruppen.

- Tiltagene vil til at starte med gælde til efter nytår, men Indsatsgruppen følger udviklingen meget tæt og vurderer løbende, om det skal indstilles til regeringen at indføre skærpede tiltag på denne side af jul.

I første omgang løber restriktionerne til 3. januar.

Tidligere tirsdag kom samme oplysning fra en række borgmestre og kommuner, efter at alle landets borgmestre klokken 14 er blevet orienteret af sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

En af dem er Sønderborg Kommune. I en pressemeddelelse skriver kommunen:

- Høje smittetal betyder, at Sønderborg Kommune sammen med resten af landets kommuner nu også bliver omfattet af de skærpede covid-19-tiltag, der allerede gælder i 69 kommuner.

En anden er borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V).

- Fra i morgen klokken 16 bliver vi pålagt de restriktioner, der i sidste ombæring blev lagt ud til et antal kommuner i Danmark, siger han.

- Det er blandt andet, at undervisning af skoleelever fra femte klasse og opefter skal foregå hjemme. Vi er blevet orienteret om, at de restriktioner udbredes til hele landet og kommer dermed også til at gælde Nyborg Kommune.

Restriktioner omfatter desuden også, at restauranter og beværtninger skal lukke for alle serveringer undtagen ud af huset.

Det betyder også, at teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket.

Samtidig må idrætten og foreninger vinke farvel til aktiviteter indendørs, og undtagelsen fra forsamlingsloftet på ti fjernes for aktiviteter udendørs.

Kenneth Muhs fortæller videre, at der på orienteringen intet blev nævnt om en mulig begrænsning eller lukning af trafikken over Storebæltsbroen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.