Udviklingsminister advarede Løkke om bilagssag

Enhedslisten mener, at det er mystisk, at Christian Friis Bach har varslet oppositionslederen om luksus-rod.

Udviklingsminister advarede Løkke om bilagssag

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) advarede Lars Løkke Rasmussen (V) om, at der blev gravet i hans aktiviteter som formand for klimaorganisationen GGGI.

Det skete, inden Venstre-formandens flyrejser på første klasse kom til offentlighedens kendskab, skriver Jyllands-Posten.

- Vi havde fået nogle henvendelser, som indikerede, at der var fokus på, at han var formand for GGGI. Der var noget med den organisation og hans formandskab. Det talte jeg med ham om, fortæller Christian Friis Bach til Jyllands-Posten.

Samtalen fandt sted mellem den 21. og 26. september, da der blev afholdt et FN-møde i New York. Christian Friis Bach husker ikke den præcise dato.

Regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, fik derimod intet at vide af Christian Friis Bach. Næstformand i EL's folketingsgruppe, Pernille Skipper, kalder det "mystisk".

- Hvis jeg var statsminister, ville jeg undre mig over, at en minister vælger at koordinere og advare oppositionslederen, hvis inderste ønske er at vælte regeringen, siger Pernille Skipper til Jyllands-Posten.

Sagen har raset de seneste uger, hvor ordførere fra S, R og SF har kritiseret Løkke hårdt for at fråse med midlerne i GGGI, som Danmark støtter med 90 millioner kroner fra udviklingsbistanden.

Christian Friis Bach oplyser, at han undervejs i forløbet har været i kontakt med Lars Løkke flere gange. Som Danmarks repræsentant i GGGI's bestyrelse fandt han det "naturligt at drøfte sagen med formanden".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.