Uefa åbner disciplinærsag mod Bendtner

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) åbner disciplinærsag mod Nicklas Bendtner i forbindelse med målfejring.

Uefa åbner disciplinærsag mod Bendtner

Nicklas Bendtner risikerer karantæne eller bøde, når det europæiske fodboldforbunds (Uefa) disciplinærkomité kigger på angriberens fejring af sit 2-2-mål i onsdagens EM-kamp mod Portugal.

Her hev Bendtner ned i sine shorts og løftede lidt op i trøjen, så han viste sine grønne boxershorts fra bettingfirmaet Paddy Power.

Spillerne må ikke reklamere for den slags ting under EM, og derfor var det ventet, at Uefa ville åbne en disciplinærsag mod danskeren.

Den åbnede Uefa så officielt i dag, fredag. Selve sagen bliver der kigget på mandag, meddeler Uefa - altså dagen efter EM-kampen mod Tyskland.

Dansk Boldspil-Union (DBU) havde allerede efter 2-3-nederlaget til Portugal en alvorlig samtale med Bendtner om episoden, og DBU's kommunikationschef, Lars Berendt, medgav, at Bendtner næppe spillede med de shorts igen.

Bendtner har selv taget episoden med ro.

- Der var ikke noget med at vise noget. Jeg løftede op i trøjen og jublede, og derefter jublede jeg sammen med mine holdkammerater, sagde Bendtner dagen efter Portugal-kampen og tilføjede, at han ikke vidste, at han havde gjort noget ulovligt:

- Det har jeg fundet ud af, men det var ikke en bevidst ting fra min side. Det er bare nogle boxershorts, der giver lidt held. Jeg havde dem også på i den første kamp og har haft dem på før, sagde Bendtner.

/ritzau/