Uefa manipulerer med tv-billeder fra EM

Det europæiske fodboldforbund Uefa har flere gange manipuleret med de tv-billeder, der sendes fra EM.

Uefa manipulerer med tv-billeder fra EM

Du skal ikke stole på alle de tv-billeder, du ser under EM i fodbold. Måske heller ikke i aftenens finale mellem Italien og Spanien.

Mindst to gange under fodbold-EM har det europæiske fodboldforbund Uefa fiflet med tv-billederne, så de kunne misforstås af tv-seerne.

Det mest grelle tilfælde var, da en tysk kvinde blev vist grædende efter den italienske angriber Mario Balotelli havde scoret til 2-0 i EM-semifinalen mod Tyskland.

Men tåren trillede ned ad kinden på den tyske kvinde, da nationalsangen blev sunget og ikke ved scoringen senere på aftenen, fik den tyske avis Süddeutschen Zeitung opklaret.

Det er tidligere blevet afsløret af den tyske avis Bild-Zeitung, at tv-billeder af den tyske landstræner Joachim Löw, der sparker til en bold og laver fis med en af bolddrengene, også er sendt forskudt.

Det skete under Tysklands gruppekamp mod Holland, men det var reelt tv-billeder, som blev optaget, 20 minutter før kampen begyndte.

- Vi er forbavsede og irriterede. Disse billeder er ikke acceptable for os, siger Jörg Schönenborn, der er ansvarlig for EM-transmissionerne på den tyske tv-station ARD.

Uefa forsvarer brugen af billederne, men gør også klart, at den grædende kvinde blev brugt på et forkert tidspunkt.

- I tilfældet med den grædende tyske kvinde, blev billedet brugt for at illustrere stemningen og spændingen blandt de tyske fans. Vores produktionshold var dog ikke enig i brugen af det omtalte klip lige efter et mål.

- Det har vi også gjort helt klart overfor den pågældende producer, så der ikke kan opstå misforståelser, skriver Uefa i en mail til ekstrabladet.dk

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden