Uefa stadfæster Kroatiens straf for hagekors på banen

Kroatien mister et point i EM-kvalifikationen, har Det Europæiske Fodboldforbund slået fast.

18. september 2015 17:41

Det Kroatiske Fodboldforbund fik ikke held med at appellere straffen på et frataget point, som Kroatien i juli blev idømt af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Uefa meddeler fredag på sin hjemmeside, at Uefas appelinstans har behandlet sagen og fastholder, at Kroatien skal fratages et point i EM-kvalifikationens gruppe H.

Den øvrige del af den oprindelige straf fastholdes også.

Den lød på, at Kroatien skulle spille sine to næste hjemmekampe i Uefa-regi uden tilskuere og i en anden by end Split, samt en bøde på 100.000 euro, cirka 746.000 kroner.

Årsagen til straffen er, at ukendte gerningsmænd havde tegnet et hagekors på banen i Split, da Kroatien i juni mødte Italien på hjemmebane i EM-kvalifikationen.

Det fik Italien til at indgive en klage efter kampen.

Kampen, der endte 1-1, blev spillet for lukkede døre, fordi Kroatien var blevet straffet for racistisk opførsel på tilskuerpladserne, da kroaterne mødte Norge hjemme i marts.

Kroatien mangler endnu at spille en enkelt hjemmekamp i den igangværende EM-kvalifikation.

Kampen mod Bulgarien i oktober bliver altså spillet uden tilskuere

Pointstraffen betyder, at Kroatiens problemer i forhold til at sikre en direkte plads ved EM i Frankrig er blevet endnu større.

Holdet lå ellers godt til i gruppen, men 0-0 ude mod Aserbajdsjan og 0-2 ude mod Norge tidligere i september har sendt kroaterne ned på tredjepladsen.

Landstræner Niko Kovac blev fyret efter nederlaget i Norge.

Kroatien har 14 point for otte kampe. Italien fører gruppen med 18 point før de sidste to runder, mens Norge er nummer to med 16 point.

Kroatien ligger dog lunt til mindst at slutte på tredjepladsen, hvilket som minimum vil resultere i playoff-kampe mod en anden gruppetreer om at komme med til EM.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...