Uenige om makværk

Byrådet godkender udskældt rapport om udgifter til handicapområdet.

Arkivfoto: Grete Dahl

Arkivfoto: Grete Dahl

Af Mette Møller

mette.moeller@nordjyske.dk

BRØNDERSLEV:Byrådet var onsdag uenige om, om en analyse af handicapområdet er noget makværk, ikke imponerende eller helt ok. Det fremgik af debatten om en rapport, som Deloitte har lavet på området til en pris af godt 350.000 kroner.

- Jeg har selv før kaldt den for noget makværk, og det vil jeg godt stå ved, sagde Thomas Krog (SF), der mener, at der kun snakkes om økonomi og ikke kvalitet i rapporten.

Rapporten sammenligner Brønderslev Kommunes udgifter på handicapområdet med andre kommuner og konklusionen er bl.a., at kommunens udgifter er høje.

- Jeg kan kun tilslutte mig. Jeg er ikke specielt imponeret. Der står, at vi bruger flere penge end andre kommuner, men der står ikke hvorfor, istemte Peter H. S. Kristensen (S).

Ole Jespersgaard (S) pegede på problemet ved at måle alt i tal.

- Er manden glad? 4!, gav han som eksempel.

Også Handicaprådet mener, at rapporten ikke lever op til forventningerne.

Claus Kongsgaard (V) var derimod ikke kritisk.

- Jeg tror, man skal være socialdemokrat eller SF’er for at synes, at en rapport, der peger på besparelser for 17,9 mio. kroner er noget makværk. Jeg synes også, der er nogle konkrete anbefalinger, sagde han.

Karl Emil Nielsen (DF) mente, at rapporten giver stof til eftertanke.

- Det passer ikke helt, at man ikke har forsøgt at finde ud af, hvorfor Brønderslev ligger anderledes. Det kan ikke bortforklares, at der ligger et potentiale, mente han.

Gitte Krogh (V) pegede på, at man i stedet for at kritisere hellere skulle handle.

- Hvis vi har fået en rapport, som ikke lever op til det, vi har bestilt, hvorfor beder man så ikke analysefirmaet svare på de spørgsmål, man har, for de penge der er betalt?, indvendte hun.

Det synspunkt fik hun støtte til fra Karsten Frederiksen (K), mens Thomas Krog bemærkede, at der er grænser for, hvor meget tid kommunen skal bruge på det. Konklusionen blev, at byrådet trods de mange meninger godkendte rapporten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.