Brønderslev

Uenighed om priser

Vandpriser skræmmer virksomheder væk, mener nogle

Taksterne for vand blev godkendt, omend nogle gjorde det under protest. Arkivfoto

Taksterne for vand blev godkendt, omend nogle gjorde det under protest. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Byrådspolitikerne så meget forskelligt på spørgsmålet om vandpriser på byrådsmødet onsdag. Det gav en masse debat.

Sagens kerne er, om det er rimeligt, at storforbrugere, typisk virksomheder, får vandet billigere end private vandforbrugere.

- Byrådet har sagt, at de ikke ønsker differentierede priser på vand. Jeg stemmer for under protest - jeg havde gerne set, at vores virksomheder var ligeså godt stillet som vores nabokommuner, sagde Jens Andersen (V), der også er bestyrelsesmedlem hos Brønderslev Vand.

- Grunden til, at der er ens takster og at man tidligere har været enige om det i Forsyningen er, at de vandførende lag er de samme. Det er en samfundsressource. Det er ikke sådan, at den der bor ovenpå jorden ejer vandet, sagde Ole Jespersgaard (S) og tilføjede, at Forsyningen modsat private boringer har ansvar for forsyningssikkerheden, og at det derfor bliver dyrere.

Brønderslev Vand havde i første omgang ønsket at differentiere prisen - det vil sige gøre det billige for storkunder. Men det bad et flertal i byrådet på decembermødet dem om at genoverveje, og derfor forelå der til byrådsmødet onsdag et nyt forslag til vandtakster, hvor prisen var ens for alle.

Den prissætning var en del byrådsmedlemmer meget imod.

- Det er helt naturligt, at storforbrugere får en rabat. Det drejer sig om at være erhvervsvenlige, sagde Karsten Frederiksen (K).

- Tænk på de virksomheder, vi råber og skriger om, at vi gerne vil have. De vandtunge virksomheder stopper ikke op i Brønderslev. Det er der ingen, der har fantasi til. Så smutter de videre, mente Hans Chr. Holst (V).

- Vi tror, vi vil være det bedste sted nord for Limfjorden at drive erhverv. Men vi er det dyreste sted i Nordjylland, og det er lige før, vi er det dyreste i hele Danmark, sagde Claus Kongsgaard (V).

- I mange andre henseender får man stordriftsfordele, for eksempel på el. Det er med til at øge konkurernceevnen, påpegede Karl Emil Nielsen (DF).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.