Uffe Ellemann får Venstres frihedspris

Venstre giver frihedspris til tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen for dennes indsats for EU .

Uffe Ellemann får Venstres frihedspris

Venstre giver sin Frihedspris til sin forhenværende partiformand og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Prisen bliver søndag overrakt til stående ovationer ved Venstres landsmøde i Herning af Carl Holst, som er formand for Region Syddanmark.

- I år går Nobels fredspris til EU. På den ene side er det velfortjent. På den anden side vil onde tunger sige, at EU var nødt til at få fredsprisen. EU kunne ikke gøre sig fortjent til prisen i økonomi, siger Carl Holst med henvisning til den aktuelle gældskrise.

Han ser en sammenhæng mellem Nobelprisen og Venstres frihedspris, hvis prismodtager han fremhæver som en ballademager og stor Venstremand, der "måske ikke altid har bidraget til at skabe fred".

- Til gengæld har han gjort sit yderste for at fremme demokrati og menneskerettigheder både på egen hånd og gennem sit mangeårige virke inden for EU's rammer, siger Carl Holst og fastslår:

- Han har helt bestemt været medvirkende til, at EU kunne gøre sig fortjent til Nobels fredspris.

Samtidig hylder han den 71-årige tidligere Venstre-formands mod til at gå imod strømmen.

- Ikke alle i Danmark mente, at Uffe var folkelig nok i den periode, ikke mindst ved Maastricht-afstemningen i 1991.

- Uffe, du stod på mål for Danmark i fodnoteperioden. Hvor Nyrup fik en næse for at skade Danmarks omdømme i Rushdie-sagen, fik du, Uffe, en næse for at gavne Danmarks omdømme, siger Carl Holst.

Venstre har siden 1999 givet prisen til blandt andre den somaliske forfatter Ayaan Hirsi Ali, skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades skole på Nørrebro, Familienetværket for familie og venner til udstationerede soldater, fodboldklubben B1909 og Team Succes.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.