Danmark

Ugens vejr bliver vådt og øv-agtigt

Det bliver køligt og regnfuldt i løbet af ugen. Fredag nat nærmer temperaturen sig frysepunktet inde i landet.

Ugens vejr bliver vådt og øv-agtigt

På med regnjakken.

For det er en rigtig efterårsuge med regntunge skyer, som står for døren, og værst går det ud over jyderne, som skal ruste sig til en omgang halvklamt og fugtigt vejr.

- Det er en ustadig uge med noget efterårsagtigt vejr. Det bliver køligere og med regn og byger det meste af ugen, fortæller vagthavende meteorolog Frank Nielsen, som sidder med de dugfriske DMI-prognoser mandag morgen.

- Hvis man summerer op over ugen, vil der være dobbelt så meget regn i Jylland som på Sjælland. Måske vil der endda være tre gange så meget, tilføjer han.

Mandag ser ud til at blive ugens vejrmæssigt mest fornuftige dag - så snart altså morgen- og formiddagsregnen er overstået - med opklaring, solskin og temperaturer i den mildere ende af skalaen.

- Ja, det bliver nok ugens bedste dag, hvor det kan nå op på 18-19 grader østpå, men så bliver det også gradvist værre i de efterfølgende dage med bygeområder, som kommer ind fra et lidt køligere verdenshjørne, fortæller Frank Nielsen.

- Vi får temperaturer på 12-15 grader, så det er ikke så slemt igen, men det er altså lidt en øv-uge, tilføjer DMI-vagtchefen.

Sidst på ugen bliver nætterne kolde, og det gælder især natten til fredag og natten til lørdag, hvor vinden bliver svag, og vejret bliver klart.

- Når det klarer op om aftenen og natten, og vinden aftager, så kan det faktisk blive ret køligt. Midt i landet kan vi komme ned på to til fem grader.

- Ude på den jyske hede og måske på Midtsjælland kan det en overgang og lokalt måske nærme sig frysepunktet, hvis man er rigtigt uheldig, siger Frank Nielsen.

Men temperaturerne er endnu ikke så kolde, at potteplante-ejere behøver at frygte frostskader, lyder det fra DMI.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.