Ugifte par skal også trækkes i kontanthjælp

Regeringen har under finanslovforhandlingerne med Venstre foreslået at udvide den gensidige forsørgerpligt.

Ugifte par skal også trækkes i kontanthjælp

Fremover skal det ikke længere kun være ægtepar, hvor den ene kan miste kontanthjælpen på grund af partnerens løn.

For i forbindelse med forhandlingerne om finansloven har regeringen foreslået Venstre at udvide den gensidige forsørgerpligt, så den også omfatter samboende par, erfarer Berlingske.

Den gensidige forsørgerpligt betyder, at et ægtepar med børn ikke kan få kontanthjælp, hvis den ene tjener knap 30.000 kroner om måneden.

Ifølge Enhedslisten er udspillet, hvis det bliver vedtaget, en "alvorlig forringelse for kontanthjælpsmodtagerne".

- Hvis man ikke kan få kontanthjælp, fordi man bor sammen med sin kæreste, der har et arbejde, er det en markant nedgang i indtægt. Det vil kunne mærkes rigtig meget.

- Man kommer jo tilbage til en situation, hvor man gør en kvinde, der mister sit job, dybt afhængig af sin mand, fordi hun ikke har sin egen indtægt, siger Enhedslistens Stine Brix til Berlingske.

Regeringen forhandler i øjeblikket parallelt med Venstre og Enhedslisten om næste års finanslov.

Regeringen ønsker hverken en rød eller blå finanslov, men at få en aftale med det parti, som sikrer, at regeringen får gennemført mest af sit finanslovforslag, har finansminister Bjarne Corydon (S) fastslået i forbindelse med forhandlingerne.

Venstre vil gerne forhandle finanslov med regeringen, men det er en forudsætning for partiet, at en reform af kontanthjælpen inddrages for at skaffe penge til en erhvervsskattepakke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.