Ugifte sammenlevende får måske lov til at adoptere

Adoptionsbureau kalder forslag fra regeringen for tilpasning til dagens samlivsformer. Venstre bakker op.

Ugifte sammenlevende får måske lov til at adoptere

Ugifte sammenlevende par skal kunne adoptere. Det lægger regeringen op til ved en ændring i adoptionsloven, som Venstre umiddelbart støtter.

Også næstformand i adoptionsbureauet DanAdopt Lars Ellegaard hilser forslaget velkommen.

- Det har vi som organisation i sagens natur intet imod. Der er allerede er mulighed for, at enlige kan adoptere. Det synes blot at være en tilpasning til dagens samlivsformer, siger han.

Men Lars Ellegaard gør opmærksom på, at adoptionen af børn fra nogle enkelte lande ikke vil kunne lade sig gøre, fordi de ikke vil bortadoptere børn til blandt andet ugifte adoptivforældre.

- Det er ikke til at vide, om der vil være børn til ugifte par, idet mange afgiverlande fortsat kræver at adoptanterne er gift, eller endda har været gift i et bestemt antal år, forklarer Lars Ellegaard.

Familieordfører fra Venstre Louise Schack Elholm er enig med Lars Ellegaard.

Hun mener ikke, at manglende ægteskab mellem sammenlevende skal være afgørende for, om de kan adoptere.

- Der er rigtig mange par, der har boet sammen i mange år uden at være gift, og jeg synes kun, at det er rimeligt, at de får lov til at adoptere, når nu enlige også har lov til det.

- Men jeg synes ikke, at vi bør give mulighed for, at eksempelvis fire forældre skal kunne adoptere sammen. Det er for meget, og et barn skal altid kun have to forældre, siger hun.

Det er endnu uklart, hvordan lovændringen kommer til at fungere i praksis, hvis den vedtages, men Louise Schack Elholm, mener at man fortsat skal tage hensyn til de enkelte afgiverlandenes ønsker om eksempelvis, at adoptivforældrene er gift.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.