Koldby

Uheld i silo kunne være endt galt

21-årig mand var bevidstløs i 40 minutter

Da ambulancen ankom var den 21-årige stadig bevidstløs. Arkivfoto

Da ambulancen ankom var den 21-årige stadig bevidstløs. Arkivfoto

KOLDBY:Den arbejdsulykke, der skete forrige lørdag i forbindelse med rengøring i en silo på en ejendom på Irupvej, kunne være endt helt galt.

Det oplyser moderen til den 21-årige, der besvimede som følge af iltmangel inde i siloen.

- Det er ikke rigtigt, at der var en kollega, der så det, for kollegaen var kørt hjem for at hente en lygte, da det skete. Han var væk i 20 minutter, og da han kom tilbage, lå min søn og var besvimet i siloen, fortæller Susanne Østergaard, Koldby.

Kollegaen fik hevet den 21-årige ud, og forsøgte forgæves at ruske liv i ham. Så fik han fat i gårdens ejer, og der blev ringet efter en ambulance.

I mellemtiden var forældrene tilfældigvis kommet forbi, og de kan bevidne, at der gik 17 minutter, inden ambulancen kom.

- Han var stadig bevidstløs på det tidspunkt, så han har i hvert fald været bevidstløs i 40 minutter, fastslår moderen og fortsætter:

- Da han havde været inde i bilen i et kvarter, kom en Falck-mand ud og sagde, at nu var han halvt vågen. Og en paramediciner fortalte os, at vi var heldige. Hvis han havde været inde i siloen fire minutter mere, så havde han været død.

Den 21-årige havde ikke sikkerhedsudstyr i form af åndedrætsværn med iltforsyning og sikkerhedsline på, da han gik ind i siloen.

Arbejdstilsynet har efterfølgende besigtiget siloen og udstedt et påbud om, at arbejde i siloen skal foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt.