Ukendt brev kan kortslutte fjernvarmeprocessen

Politikerne har sagt ok til ny tidsplan for fjernvarmen i Hobro, men vil have undersøgt, om Hobro Kommune virkelig har lovet fjernvarmen bort.

Preben Christensen vil have undersøgt Hobro Varmeværks påstand om, at værket har eneret på at forsyne Hobro med fjernvarme. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Preben Christensen vil have undersøgt Hobro Varmeværks påstand om, at værket har eneret på at forsyne Hobro med fjernvarme. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

HOBRO:Ikke af lyst, men af nød, accepterer politikerne i teknik- og miljøudvalget nu en ny tidsplan for den proces, som hen ad vejen skal afgøre, hvem der skal stå for fjernvarmeforsyningen af Hobro Syd, skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

Oprindeligt var det meningen, at byrådet allerede i august sidste år havde kunnet udpege enten Hobro Varmeværk eller I/S Fælles Forbrænding som vinder.

Den dato er blevet udskudt flere gange, senest på udvalgets møde mandag.

- Vi havde troet, at vi kunne nå til en afgørelse her i marts, men nu bliver det 8. april, erkender udvalgsformand Preben Christensen (S).

Han vil ikke på nuværende tidspunkt kommentere indholdet af de to selskabers projekter eller sagens detaljer i øvrigt. Dog med en enkelt undtagelse. Det kom nemlig som en overraskelse, at NORDJYSKE Stiftstidende søndag kunne fortælle, at Hobro varmeværk mener at have eneretten til at levere fjernvarme i Hobro. Værket henviser i den forbindelse til et brev fra Hobro Kommune fra 1999.

- Da jeg læste om brevet i avisen, var det første gang, jeg hørte om det, og det er jo altid lidt irriterende, at pressen er bedre informeret, end man selv er. Umiddelbart er det umuligt at vurdere, om det har en betydning, men vi har bedt forvaltningen om at grave det frem.

- For hvis det virkelig er sandt, at Hobro Kommune har lovet varmeværket eneret, hvad er det så vi overhovedet kører efter i den nuværende proces?

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.