Ukendt debutant drømmer om VM med Danmark

Markus Lauridsen håber, at indsatsen i landsholdsdebuten mod Østrig tirsdag aften giver plads ved ishockey-VM.

Ukendt debutant drømmer om VM med Danmark

Blot fire dage før ishockey-VM i Stockholm fik backen Markus Lauridsen tirsdag aften sin første optræden på det danske landshold, da Danmark besejrede Østrig 2-1 i Rødovre.

Nu håber "den ukendte mand" fra AHL-klubben Lake Eerie Monsters, at indsatsen mod østrigerne var tilstrækkeligt til at overbevise landstræner Per Bäckman om, at han skal med i den VM-trup, der offentliggøres i eftermiddag.

- Det er klart, at jeg nu sigter mod VM, selv om jeg kun har været med i et par træninger og én kamp. Jeg håber da, at jeg kommer med, det ville være en drøm at komme til VM, siger Markus Lauridsen.

Hvis han er én af landstrænerens udvalgte, kommer han til at spille VM med sin storebror Oliver Lauridsen, der i år har debuteret i NHL for Philadelphia Flyers.

- Det kunne være superfedt, jeg har jo ikke spillet sammen med ham siden Gentofte-tiden på U/16, så det kunne være en drøm. Vi har snakket lidt om det og joket med det, siger Markus Lauridsen.

Den 22-årige back tog for seks år siden til svensk ishockey og er nu havnet i USA, hvor han forsøger at følge i sin brors NHL-fodspor.

Men i første omgang handler det om at slå til på det danske landshold.

- Jeg har indtryk af, at de synes, jeg har gjort det godt nok. Spillet i Europa er lidt noget andet, end jeg er vant til fra Nordamerika, hvor det mest handler om at køre hårdt på.

- Det er helt fint at have lidt mere plads at spille på. Der er lidt ekstra meter og lidt tid til at passe pucken og skøjte med den, siger Markus Lauridsen.

Danmark åbner VM mod Canada lørdag eftermiddag i Globen i Stockholm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.