Ukraine drukner i fransk fodbolduvejr

Frankrig vandt 2-0 over Ukraine på en aften, hvor et uvejr udsatte EM-kampen i en time.

Ukraine drukner i fransk fodbolduvejr

Et uvejr udsatte EM-kampen mellem Ukraine og Frankrig i næsten en time, men bagefter ville de ukrainske spillere formentlig ønske, at den slet ikke var kommet i gang fredag aften.

For franskmændene var et nummer for store for værtsnationen, som tabte 0-2 i Donetsk, hvor det ellers euforiske publikum blev påfaldende tavst, da Frankrig afgjorde kampen i løbet af tre minutter i begyndelsen af anden halvleg.

Først blev de ellers ikke specielt angrebsivrige ukrainere fanget med mange folk fremme på banen, så Jérémy Ménez kunne afslutte et fint fransk kontraangreb med at score til 1-0.

Dermed tog han revanche for en kæmpemæssig afbrænder før pausen og retfærdiggjorde også, at træner Laurent Blanc denne gang havde valgt ham til startopstillingen på bekostning af veteranen Florent Malouda.

Også Manchester United-backen Patrice Evra var droppet fra start efter den noget søvnige forestilling mod England i mandags, og det var et anderledes målbevidst fransk hold, der førte sig frem i den østukrainske millionby.

Blot tre minutter efter Ménez' føringstræffer fik hjemmeholdet den afgørende mavepuster. Yohan Cabaye udnyttede Karim Benzemas fornemme forarbejde og fordoblede den franske føring foran et lamslået og plaskvådt publikum.

Da samme Cabaye få minutter senere traf den ene stolpe med et ordentligt brag, lignede Ukraine et hold, der havde mistet enhver glæde ved at spille EM foran eget publikum.

Allerede før pausen havde ukrainerne sløset med deres omgang med bolden og forærede på den baggrund Frankrig et par store målchancer.

Og selv om de efterhånden fik samlet sig efter de franske scoringer, var der ikke rigtigt mere at komme efter på en aften, hvor lyn og torden havde afbrudt kampen, da der blot var spillet fire minutter.

Da uvejret var drevet over, startede et nyt for et hjemmehold, der nu har kniven for struben i sidste spillerunde.

Ukrainerne kan dog glæde sig over, at de med de tre point, de hentede i den første kamp mod Sverige, stadig selv kan afgøre, om de vil videre i turneringen. Det samme kan Frankrig selvsagt med deres nu fire point i tabellen.

Frankrig møder Sverige i sidste gruppekamp på tirsdag, hvor Ukraine samtidig spiller mod England.

/ritzau/