Ukraine er OL-kvalifikationens ukendte faktor

Ukraine er den af de kommende tre modstandere, som Danmark har mindst tjek på. De skal dog slås alligevel.

Ukraine er OL-kvalifikationens ukendte faktor

Det var ikke meget, ishockeylandsholdet fik ud af at sende en spion langt ind i Østeuropa for at blive klogere på torsdagens modstander i OL-kvalifikationen, Ukraine.

For den tidligere landstræner Per Holten Møller så et ukrainsk landshold, der kun havde syv af sine stamspillere med i de to nederlag til Schweiz og Norge i december, så det var en smule mislykket.

Derfor ved Danmark ikke så meget andet om dagens modstander end, at der formentlig venter en gang østeuropæisk kontraishockey præget af individuelle aktioner frem for organiseret opspil.

Men landstræner Per Bäckman giver ikke udtryk for nogen større bekymring over det tynde scouting-grundlag.

- Det har ingen betydning, hvad de hedder. Vi har vores eget spil offensivt og defensivt, og det er det, vi skal gennemføre så godt som muligt, siger han.

Anfører Morten Green sætter også sin lid til, at danskerne i kraft af bedre organisation og bedre spillere kan diktere slagets gang.

- Vi burde være et bedre hold end Ukraine. Hvis vi bare finder det rigtige spændingsniveau og spiller vores spil, så skal vi vinde.

- Vi skal forberede os mest på os selv, og det gælder egentlig alle tre kampe hernede i Vojens, siger han.

Ukraines officielle 23-mands-trup til OL-kvalifikationen indeholder flest spillere fra den næstbedste russiske VHL-liga og så den hjemlige PHL-liga, som dog er præget af økonomiske problemer.

Kampen mod Ukraine spilles torsdag aften 20.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst