Ukraine trækker melding om årsag til flystyrt tilbage

Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, advarer mod "spekulationer" om årsag til flystyrt.

176 personer meldes omkommet i et ukrainsk flystyrt i Iran. Flystyrtet skete, få timer efter at Iran udførte et angreb mod luftbaser i Irak.

176 personer meldes omkommet i et ukrainsk flystyrt i Iran. Flystyrtet skete, få timer efter at Iran udførte et angreb mod luftbaser i Irak.

TEHERAN:Ukraines ambassade i Iran meddelte onsdag, at tidligere udmeldinger om årsagen til et flystyrt i Iran ikke var officielle.

Samme ambassade oplyste ellers onsdag morgen, at det var en motorfejl og ikke et angreb, der var årsag til, at et Boeing 737-fly styrtede ned kort efter afgang fra Teheran. Flyet skulle have været til Kijev i Ukraine.

Flyulykken sker på et tidspunkt, hvor situationen er yderst spændt i Mellemøsten og kort efter, at Iran sendte missiler mod militærbaser i Irak.

Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, advarer mod "spekulationer" om årsagen til styrtet.

Redningsmandskab udelukkede hurtigt, at der kunne være overlevende blandt de 176 om bord, heriblandt 82 iranere og 63 canadiere.

Blandt de dræbte var også 11 ukrainere, ti svenskere, fire afghanere, tre tyskere og tre briter, oplyser Ukraines udenrigsministerium.

Besætningsmedlemmerne var ukrainere.

De amerikanske flymyndigheder siger, at de har forbudt amerikanskregistrerede fly at flyve over Iran, Irak og Den Persiske Bugt. Lufthansa og Air France har også suspenderet flyvninger i luftrummet over Iran og Irak.

Flyet fra Ukraine International Airlines var netop lettet fra den internationale lufthavn, Imam Khomeini, i Irans hovedstad, Teheran, da det ifølge iranske medier styrtede ned som følge af tekniske problemer.

Flyet styrtede nær Parand, der er en forstad til Teheran.

Ifølge det arabiske medie Al-Jazeera skulle passagerflyet være lettet klokken 05.15 lokal tid i Teheran med kurs mod Ukraines hovedstad, Kijev.

Afgangen blev dog forsinket med næsten en time til klokken 06.12.

Producenten af flyet, amerikanske Boeing, oplyser, at den "indsamler informationer".

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.