Ukraine forbereder tilbagetrækning fra Krim

Styret i Kijev arbejder på en plan, der med kort varsel skal kunne fjerne ukrainske tropper fra Krim.

Ukraines nationale sikkerhedschef, Andrij Parubij, siger, at styret i Kijev arbejder på en plan om at trække sine soldater og deres familier tilbage fra Krim-halvøen, skriver AFP.

Det sker efter, at Rusland og russiskvenlige tropper har indtaget store dele af den omstridte halvø.

- Vi udvikler en plan, der vil gøre os i stand til ikke blot at trække vores styrker, men også medlemmer af deres familier på Krim, så de hurtigt og problemfrit vil kunne blive overflyttet til hovedlandet i Ukraine, siger Andrij Parubij.

Tidligere onsdag tog flere hundrede russiskvenlige aktivister kontrollen med Ukraines flådehovedkvarter i byen Sevastopol, uden at der tilsyneladende blev løsnet skud.

Senere drejede det sig om basen i Novooserne, hvor en gruppe ukrainske tropper blev set forlade basen, mens prorussiske militante hejste det russiske flag.

Ukraines fungerende forsvarsminister, Ihor Tenjukh, sagde tidligere onsdag, at de ukrainske styrker ikke vil trække sig tilbage fra Krim, selvom Ruslands præsident, Vladimir Putin, har underskrevet en traktat, der gør Krim til en del af Rusland.

Tusindvis af russiske soldater har sikret sig kontrollen med Krim i perioden op til folkeafstemningen i søndags, hvor det russiske befolkningsflertal med knap 97 procent af stemmerne besluttede, at Krim skulle forlade Ukraine og tilslutte sig Rusland.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.